• 04/01/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, seçimlerde partisini temsil edecek milletvekili adaylarını açıkladı.




    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, seçimlerde partisini temsil edecek milletvekili adaylarını açıkladı.

     

    Bugün bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, parlamento seçimlerinin Lübnan açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu belirterek bu konuda önemli olan şeyin seçimlerin demokratik niteliği olduğunu ifade etti.

     

    Seçimlerle yasaları hazırlayan, bütçeyi belirleyen, başbakanı ve cumhurbaşkanını tayin den parlamentonun oluşturulacağını hatırlatan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hizbullah müttefiki 8 Mart ittifakına mensup liderlerin bu seçimlerin tarihi ve kader belirleyici bir seçim olmadığına ilişkin demeçlerinin seçimlerin önemsiz olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

     

    Yapılacak seçimlerin Lübnan’ın durumunu, konumunu ve hatta kimliğini değiştirebilecek olmasından dolayı önemli olduğunu belirten Nasrullah, seçimlere katılımın da her Lübnanlı açısından ulusal bir görev olduğunu ifade etti.

     

    Hizbullah’ın çeçim programının bir süre sonra Hizbullah’ın parlamentodaki grup Başkanı Muhammed Ra’d tarafından bir basın toplantısıyla açıklanacağını belirten Seyyid Hasan Nasrullah, Hizbullah’ın milletvekili adaylarını da açıkladı.

     

    Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah; Nebatiye bölgesinden Muhammed Ra’d’ı, Sur bölgesinden Muhammed Funeyş ve Navaf Musevi’yi, Bint Cubeyl’den Hasan Fadlullah’ı, Merceiyun bölgesinden Dr. Ali Feyyaz’ı, Baalbek bölgesinden Hüseyin Musevi, Hüseyin Hac Hasan ve Ali Mikdad’ı, Baabda’dan Ali Ammar’ı ve Beyrut’tan da Emin Şeri’yi aday gösterdiklerini açıkladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel