• 04/02/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesiyle Venezüella’nın dünyada barış ve kardeşlik için devrimci dayanışma cephesi oluşturduklarını söyledi.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesiyle Venezüella’nın dünyada barış ve kardeşlik için devrimci dayanışma cephesi oluşturduklarını söyledi.

     

    Resmi bir ziyaret için Tahran’a gelen Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’i karşılayan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, iki ülkenin üst düzey yetkililerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

     

    İran’la Venezüella arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmekte olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Ahmedinejad, iki ülkenin uluslar arası meselelere bakış açılarının da tamemen aynı olduğunu söyledi.

     

    Dünyanın mevcut durumu içerisinde Tahran’la Karakas arasındaki ilişkilerin özel bir anlamı bulunduğunu belirten Ahmedinejad, “İran ve Venezüella ilişkileri her iki ülkenin halklarının çıkarları doğrultusunda dünyada barış ve kardeşliğin sağlanması için bir devrimci dayanışma cephesi oluşturmuştur” dedi.

     

    İran’la Venezüella arasındaki kardeşçe, yapıcı ve devrimci ilişkilerin dünyadaki diğer halklar açısından da bir örnek oluşturduğunu belirten İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in Tahran ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi ve “Son derece önemli görüşmelerde bulunduk ve anlaşmalar yaptık. Bunlar ikili ilişkiler ile bölgesel ve uluslar arası meseleler üzerinde yakın gelecekte etkili olacaktır” dedi.

     

    İki ülke arasındaki ilişkilerin tam bir görüş birliği içerisinde gelişmekte olduğunu belirten Ahmedinejad, Sayın Chavez’in bu ziyaret sırasındaki girişimiyle iki ülke arasında on yıllık bir yol haritası hazırlandı. Ayrıca iki taraf, küresel krizle mücadele programı ve yeni sistem tasarımı hazırlayacak” dedi.

     

    Chavez’in son Tahran ziyaretinin ikili ilişkiler konusunda büyük bir adım olduğunu belirten Ahmedinejad, Tahran ve Karakas’ın her zaman birbirlerinin yanında yer alacaklarını söyledi ve ”İran İslam Cumhuriyeti Venezüella’nın kalkınmasını, gelişmesini ve gücünü, kendi gücü olarak görmektedir. Gelecek bizimdir ve önümüzde büyük zaferler bulunmaktadır” diye konuştu.