• 04/06/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah, Amerikan istihbarat örgütü CIA ile bazı Arap ülkelerinin Lübnan’daki seçim sürecine müdahale ettiklerini açıkladı.




    YDH- Hizbullah, Amerikan istihbarat örgütü CIA ile bazı Arap ülkelerinin Lübnan’daki seçim sürecine müdahale ettiklerini açıkladı.

     

    Güney Lübnan’da düzenlenen bir törende konuşma yapan Hizbullah Dış ilişkiler yetkilisi Navaf Musevi, Amerikan istihbarat servisi CIA ile bazı Arap ülkelerinin Lübnan’daki Amerikan yanlısı gruplara parasal destekte bulunmakla yetinmediklerini, seçim sürecine doğrudan müdahale ederek bu grupların aday listelerini düzenlediklerini açıkladı.

     

    Hükümetin ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Michele Sison’u güvenlik güçlerinin mezuniyet törenine davet etmesini Lübnan’ın ulusal egemenliğine aykırı bir davranış olarak niteleyen Musevi, “ABD büyükelçisi büyük bir utanmazlıkla Lübnan’ın iç işlerine müdahale etmekte ve Lübnan’ın ulusal egemenliğini ihlal etmektedir” dedi.

     

    Haziran ayında yapılacak olan seçimler sonrasında ABD’nin Lübnan’a yönelik müdahalelerine son vereceğini belirten Musevi, Hizbullah liderliğindeki 8 Mart ittifakının seçimleri kazanması durumunda İsrail’in Lübnan’a saldıracağı yönündeki propagandalara da değinerek “İsrail’in Lübnan’a saldırısını caydıran Lübnan’daki siyasi yapı değil, düşmana yenilgiyi kabul ettiren Direniş’tir. Direniş de şimdi 2006 yılındaki savaşa nispetle çok daha güçlüdür” diye konuştu.

     

    Öte yandan Lübnanlı eski parlamenterlerden Faysal Davud, ABD’nin Beyrut Büyükelçisi Michele Sison’un seçim sürecine müdahalesini sert bir şekilde eleştirerek ABD Büyükelçisinin seçimlerden sonra Lübnan’ı terk etmesi gerektiğini söyledi.

     

    Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da yaptığı açıklamada bazı Avrupa ülkelerinin kendileriyle gizli temaslarda bulunarak Hizbullah’la iyi ilişkiler kurmak istediklerini söylediklerini ve 8 Martçıların seçimi kazanması durumunda yeni kurulacak hükümetle işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade ettiklerini belirtti.

     

    

    Makaleler

    Güncel