• 04/10/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Mısır tarafından tutuklanan Lübnanlı Sami Şehab’ın Hizbullah üyesi olduğunu belirtti.




    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Mısır tarafından tutuklanan Lübnanlı Sami Şehab’ın Hizbullah üyesi olduğunu belirtti.

     

    Bu gece el-Menar televizyonu aracılığıyla Mısır’ın Hizbullah’a yönelik suçlamalarına cevap veren Seyyid Hasan Nasrullah, Gazze saldırısından bir ay önce Mısır’da Hamas’a lojistik destek vermek suçlamasıyla tutuklanan Sami Şehab’ın Hizbullah üyesi olduğunu belirterek Mısır başsavcısının konuyla ilgili iddianamesindeki tek doğrunun bu olduğunu söyledi.

     

    “Filistin direnişine yardım etmek eğer bir suçsa biz bu suçu işlediğimizi itiraf ediyor ve bununla da gurur duyuyoruz” diyen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Mısır başsavcısının Hizbullah’ın Mısır’da sabotaj eylemleri düzenlemeye hazırlandığına ve Şiiliği yaymaya çalıştığına dair iddialarını da yalanladı.

     

    Hizbullah’ın Lübnanlı bir parti olduğunu ve Lübnan dışındaki hiçbir ülkede ne bir kolunun ne de bir faaliyetinin bulunmadığını belirten Nasrullah, Hizbullah’ın diğer ülkelerin muhalif gruplarıyla yönetimleri arasındaki meselelere de hiçbir şekilde karışmadığını söyledi.

     

    Bazı ülkelerdeki muhalif grupların 2006 Temmuz Savaşı’nda Hizbullah’a yardım ettiklerini öne sürerek Hizbullah’tan muhalif oldukları rejimlere karşı yardım talep eden gruplara “eğer bize yardım ettiyseniz ortak düşmanımız olan İsrail’le savaşımızda bize yardım ettiniz; ancak biz başka ülkelerle ilgili meselelere karışmıyoruz” diyerek bu talepleri geri çevirdiklerini söyleyen Nasrullah, Hizbullah’ın Yemen ve Bahreyn’deki muhaliflere yardım ettiğine dair iddiaları da yalanladı.

     

    

    Makaleler

    Güncel