• 04/10/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Rusya ve Irak’ın yayımladıkları ortak bir bildiriyle yeni bir dünya düzeni kurulmasını istedikleri bildirildi.




    YDH- Rusya ve Irak’ın yayımladıkları ortak bir bildiriyle yeni bir dünya düzeni kurulmasını istedikleri bildirildi.

     

    Rusya basını, Başbakan Vlademir Putin’le Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin görüşmesinden sonra iki ülke tarafından yayımlanan ortak bildiride yeni bir dünya düzeninin kurulması gerektiğinin belirildiğini ve Irak’taki yabancı askerlerin çekilmesinin olumlu bir adım olduğunun vurgulandığını duyurdu.

     

    Rusya ve Irak tarafından yayımlanan bildiride ayrıca iki ülkenin barış ve güvenliğin sağlanması için çok boyutlu ilişkilerin geliştirildiği ve uluslar arası sorumlulukların yerine getirildiği yeni bir dünya düzeninin kurulmasının istendiği belirtildi ve uluslar arası hukuk ve ilkeler doğrultusunda Birleşmiş Milletler kararlarına uyulması gerektiği vurgulandı.

     

    Perşembe günü Moskova’ya giden Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, ülkesiyle Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini istediğini belirtmişti.

     

    Öte yandan Rus diplomatik kaynakları, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’le bugün yaptığı görüşmede, Rusya’nın Saddam döneminde Irak’la yaptığı anlaşmaların yeniden hayata geçirilmesi talebinde bulunduğunu açıkladı.

     

    Rusya 1997 yılında Irak’la 3 Milyon Dolar’lık bir petrol arama anlaşması imzalamış; ancak ABD’nin 2003 yılında Irak’ı işgal etmesi üzerine anlaşma iptal edilmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel