• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan’da eşiyle birlikte İsrail hesabına casusluk yapmak suçlamasıyla tutuklanan emekli generalin 1984 yılından beri Mossad hesabına çalıştığı bildirildi.




    YDH- Lübnan’da eşiyle birlikte İsrail hesabına casusluk yapmak suçlamasıyla tutuklanan emekli generalin 1984 yılından beri Mossad hesabına çalıştığı bildirildi.

     

    Es-Sefir gazetesine açıklamada bulunan Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi, daha önce emekli albay olduğu bildirilen şahsın tuğgeneral rütbesiyle emekli olmuş bir subay olduğunu belirterek Edib A. İsimli emekli generalin Lübnan ordusunda göreve başladığı 1984 yılından beri İsrail istihbarat servisi Mossad için çalıştığını açıkladı.

     

    İsrail için casusluk yaptığı belirtilen generalin Lübnan güvenlik servisinde pasaportlarla ilgili bölümün başkanlığı, yabancılar şubesi başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunduğunu belirten Lübnanlı yetkili, “bu şahıs Lübnan devletinin tüm güvenlik arşivini İsrail’e nakletmiş olabilir” dedi.

     

    General Edib A. ile eşinin İsrail hesabına casusluk yapma konusunda son derece etkin bir rol oynadığını belirten Lübnanlı güvenlik yetkilisi, güvenlik güçlerinin birkaç ay önce başlattığı teknik takip sonucu telefon görüşmelerinden hareketle generale ulaşıldığını söyledi.

     

    Yakalanan emekli generalin biri doğu Avrupa diğeri de Güney Afrika’da olmak üzere iki kişiyle sürekli temas halinde olduğunun belirlendiği; ancak daha sonra bu kişilerin aslında İsrailli olduğunun anlaşıldığı ifade edildi.

     

    El-Menar televizyonu da güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde söz konusu generalle ilgili ayrıntılı bilgilerin önümüzdeki hafta açıklanacağını duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel