• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Saddam’ın Yardımcısı İzzet İbrahim’le görüşmeye hazır olduğunu belirten İyad Allavi, liderliğini yaptığı el-Irakıye grubunun tepkisiyle karşılaştı.




    YDH- Saddam’ın Yardımcısı İzzet İbrahim’le görüşmeye hazır olduğunu belirten İyad Allavi, liderliğini yaptığı el-Irakıye grubunun tepkisiyle karşılaştı.

     

    Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre Irak parlamentosundaki el-Irakiye grubu milletvekillerinden Hayrullah el-Basri, Saddam’ın Yardımcısı İzzet İbrahi,m ed-Duri ile görüşmeye hazır olduğunu belirten İyad Allavi’ye tepki gösterdi.

     

    El-Irakiye grubunun lideri olan İyad Allavi’nin İzzet İbrahim’le görüşme konusunda hala ısrar ettiğini belirten el-Basri, Allavi’nin bu tutumunun el-Irakiye’nin siyasi ilkelerine aykırı olduğunu savundu.

     

    Hayrullah el-Basri, Allavi’nin İzzet İbrahim’le görüşmesine yönelik muhalefetinin el-Irakiye grubundan ayrılacağı anlamına gelmediğini; ancak bu görüşmenin gerçekleşmesi durumunda Allavi’ye karşı tutumunu sertleştireceğini söyledi.

     

    Irak’ın işgal edilmesinden sonra Amerika tarafından Irak’ta kurulan geçici hükümete başbakan olarak atanan İyad Allavi’nin Amerikalıların talebi üzerine Saddam’ın Yardımcısı İzzet İbrahim’le Baasçıları siyasi sürece katılmaya ikna etmek için görüşmek istediği açıklanmıştı.

     

    Siyasi gözlemciler, Amerika’nın Irak’tan çekilmeden önce Baasçıları siyasi sürece kazandırarak mevcut siyasi aktörlere karşı yeni bir denge oluşturmaya ve sürekli müdahale edebileceği bir kriz atmosferi yaratmaya çalıştığını iddia ediyorlar.

     

    

    Makaleler

    Güncel