• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e yazılı bir mesaj gönderdiği bildirildi.




    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e yazılı bir mesaj gönderdiği bildirildi.

     

    Yemen resmi haber ajansının bildirdiğine göre Hizbullah tarafından İsrail cezaevinden kurtarılan Semir Kuntar, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın yazılı mesajını Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e teslim etti.

     

    Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın bölgede yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak gönderdiği mesajda 2006 yılında İsrail’le yaşanan Temmuz Savaşı sırasında Hizbullah’a verdiği destekten dolayı Yemen’e teşekkür ettiği ve Yemen’in güvenlik ve istikrarını desteklediği bildirildi.

     

    Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in de Semir Kuntar’ı kabulü sırasında ülkesinin İsrail’e karşı mücadelesinde direnişin yanında yer almaya devam edeceğini söylediği ifade edildi.

     

    Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Filistin direnişine yardım ettiği gerekçesiyle Mısır rejiminin Hizbullah’a yönelik suçlamalarına cevap vermek için yaptığı konuşmada Yemen’in de Hizbullah’ı bu ülkedeki el-Husi liderliğindeki Şii direnişçileri desteklemekle suçladığını hatırlatmış ve Hizbullah’ın hiçbir ülkedeki muhalif hareketlerle ülkelerinin rejimlerine karşı herhangi bir işbirliğinin bulunmadığını açıklamıştı.

     

    Nasrullah, televizyon aracılığıyla yaptığı konuşmada Yemen’in Hizbullah liderliğini suçlamaksızın söz konusu ettiği iddialar konusunda Yemen büyükelçiliğinden bilgi alınacağını ve meselenin aydınlığa kavuşturulacağını belirtmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel