• 05/03/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hadi el-Amiri liderliğindeki Bedir Örgütü, Irak İslami Yüksek Konseyi’nden ayrıldığı yönündeki haberleri yalanladı.




    YDH- Hadi el-Amiri liderliğindeki Bedir Örgütü, Irak İslami Yüksek Konseyi’nden ayrıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

     

    Saddam döneminde Irak İslami Yüksek Konseyi’nin silahlı kanadı olarak Bedir Tugayları adını taşıyan; ancak Saddam rejiminin devrilmesinden sonra silahlarını bırakarak sürece katılan Bedir Örgütü, Abdulaziz el-Hekim liderliğindeki Irak İslami Yüksek Konseyi’nden ayrıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

     

    Londra’da yayımlanan Suudi sermayeli Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren Bedir Örgütü Lideri Hadi el-Amiri, örgütün Irak İslami Yüksek Konseyi’nden bağımsızlaştığı yönündeki haberlerle ilgili olarak “Bedir Örgütü, başından beri Irak İslami Yüksek Konseyi’nden müstakil bir örgüttü, dolayısıyla Irak İslami Yüksek Konseyi’nden kopma veya ayrılma gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi ile Bedir Örgütü’nün son derece sağlam ilişkileri bulunduğunu belirten Hadi el-Amiri, “Hangi şart altında olursa olsun bu iki kurumun birbirinden ayrılması söz konusu değildir” diye konuştu.

     

    

    Makaleler

    Güncel