İsrail’de halk da ordu gibi düşünüyor

img
İsrail’de halk da ordu gibi düşünüyor YDH

SAAF-İsrail’in Gazze’ye ve Filistin hükümetine yönelik saldırıları tüm dünyada tepki çekerken,




SAAF-İsrail’in Gazze’ye ve Filistin hükümetine yönelik saldırıları tüm dünyada tepki çekerken, İsrail halkının, ordunun Filistin’e karşı yürüttüğü saldırgan politikayı desteklediği bildirildi.

 

İsrail’de yayınlanan Maariw gazetesinin ülkede yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre İsrail halkının çoğunluğu bir İsrail askerinin serbest bırakılması ve İsrail yerleşim birimlerine yönelik roket saldırılarının durdurulması için Hamas Hareketi liderlerinin tutuklanmasını destekliyor.

 

Gazetenin verdiği habere göre İsrail ordusunun kaçırılan askerin bulunması için Gazze’nin kuzeyine başlattığı saldırının İsrail halkı tarafından desteklenip desteklenmediğini belirlemek amacıyla yapılan ankete katılanların yüzde 82’si Hamas liderlerinin tasfiye edilmesini isterken; yüzde 52’si Filistinli siviller öldürülse bile Gazze’nin bombalanmasını doğru ve gerekli buluyor. Yapılan ankete katılanların yüzde 53’ü ise Gazze’nin tekrar işgal edilmesini talep diyor.

 

Yine gazetenin verdiği habere göre kamuoyu araştırmasına katılanların sadece yüzde 20’si İsrailli askerin serbest bırakılması karşılığında İsrail’deki Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını destekliyor.