• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- 2006 yılının sonlarına kadar mezhep savaşlarından söz edilen Irak’ta, devrim niteliğinde siyasi gelişmeler yaşanıyor.




    YDH- 2006 yılının sonlarına kadar mezhep savaşlarından söz edilen Irak’ta, devrim niteliğinde siyasi gelişmeler yaşanıyor.

     

    Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdulaziz el-Hekim’in hangi mezhep ve etnik kökenden olursa olsun siyasi süreçteki tüm partileri ittifaka davet etmesinden sonra bugün parlamentoda 11 sandalyeye sahip olan Sünni Bağımsız grup, Birleşik Irak İttifakı ile ittifak yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

     

    Esvatu’l- Irak haber ajansının bildirdiğine göre Bağımsız Sünni grubu milletvekillerinden Abdullah İskender, Birleşik Irak İttifakı liderlerinin kabul etmesi durumunda gruplarının İttifak’a katılmaya hazır olduğunu söyledi.

     

    Bağımsız Sünni grubu daha önce Irak Uzlaşma Cephesi içerisinde yer alıyordu.

     

    “Milliyetçi çerçevede hedefleri olan her türlü siyasi grupla ittifak yaparız” diyen Abdullah İskender, Birleşik Irak İttifakı Lideri Abdulaziz el-Hekim’in ittifak alanını genişletme yönünde attığı adımı desteklediklerini söyledi.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Abdulaziz el-Hekim’in tüm siyasi grupları ittifaka çağırmasından sonra daha önce ittifaktan ayrılan Fazilet Partisi’nin de Birleşik Irak İttifakı’na katılma başvurusunda bulunduğu bildirildi.

     

    275 sandalyeli Irak parlamentosunda 83 sandalyesi bulunan Birleşik Irak İttifakı halen ülkenin en büyük siyasi grubu olma özelliğine sahip.

     

    2005 seçimlerinde Irak İslami Yüksek Konseyi, Başbakan Nuri el-Maliki’nin Dava Partisi, Sadr grubu ve Fazilet Partisi’nin oluşturduğu Birleşik Irak İttifakı’nda Sadr grubu ve Fazilet Partisi’nin çekilmesinden sonra yalnızca Irak İslami Yüksek Konseyi ile Dava Partisi kalmıştı.

     

    

    Makaleler

    Güncel