• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El-Kaide’nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi, çeşitli televizyon kanalları tarafından yayımlanan itiraflarında örgütün mali kaynaklarının Suudi Arabistan ve Mısır olduğunu söyledi.




    YDH- El-Kaide’nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi, çeşitli televizyon kanalları tarafından yayımlanan itiraflarında örgütün mali kaynaklarının Suudi Arabistan ve Mısır olduğunu söyledi.

     

    Bağdat Askeri Operasyonlar Komutanı General Kasıl el-Ata, Irak güvenlik güçleri tarafından yakalanan el-Kaide’nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin itiraflarını yayımladı. El-Bağdadi, çeşitli Arap kanalları tarafından yayımlanan itiraflarında örgütün mali kaynaklarının Suudi Arabistan ve Mısır’daki bazı hayır kurumlarından sağlandığını söyledi.

     

    İtiraflarına “Ben Ebu Ömer el-Bağdadi el-Hüseyni, el-Kaide ve Irak İslam Devleti örgütünün lideriyim” cümleleriyle başlayan başladıktan sonra örgütün tüm maddi gelirinin Irak dışından sağlandığını belirterek, Suudi Arabistan ve Mısır dışındaki bazı sivil toplum kuruluşlarının da el-Kaide’ye maddi yardımda bulunduğunu açıkladı.

     

    Irak’ta güvenlik sorunları yaratmak için Baasçılarla el-Kaide arasında sıkı bir işbirliği olduğunu belirten Bağdadi, Baas partisinden Suriye aracılığıyla gelen talimatların el-Kaide tarafından Irak’ta uygulandığını ifade etti.

     

    Örgütün dışarıdan sağladığı maddi yardımların dışında soygun ve adam kaçırma gibi eylemlerle de maddi gelir elde ettiğini belirten Bağdadi, 2006 yılında Samerra’daki Askeriyeyn türbesine düzenlenen bombalı saldırının da sorumluluğunu üstlendi.

     

    Ebu Ömer el-Bağdadi, Ehlibeyt İmamlarından İmam Hadi ile İmam Hasan el-Askeri’nin Samerra’daki mezarına saldırı düzenlenmesi planını dönemin el-Kaide lideri Ebu Musab ez-Zarkavi’nin yaptığını belirterek bununla Şiilerle Sünniler arasında mezhep savaşı çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

     

    Ebu Ömer el-Bağdadi’nin itiraflarının yayımlanmasından sonra açıklamada bulunan Bağdat Güvenlik Komutanı General Kasım el-Ata, yayımlanan kısmın Bağdadi’nin itiraflarının sadece bir kısmı olduğunu önümüzdeki günlerde itirafların diğer bölümlerinin de yayımlanacağını söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel