• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El-Kaide’nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin yaptığı itirafların Tarık el-Haşimi liderliğindeki Hizb-i İslami’nin siyasi geleceğini tehlikeye düşürebileceği belirtildi.




    YDH- El-Kaide’nin Irak kolu lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin yaptığı itirafların Tarık el-Haşimi liderliğindeki Hizb-i İslami’nin siyasi geleceğini tehlikeye düşürebileceği belirtildi.

     

    23 Nisan’da Irak güvenlik güçleri tarafından yakalandıktan sonra sorguda yaptığı itirafların bir bölümü geçtiğimiz günlerde yayımlanan el-Kaide lideri Ebu Ömer el-Bağdadi’nin Irak içerisinde Hizb-i İslami’den destek gördüklerini açıklaması Irak’ta yeni siyasi gerilimlerin başlamasına sebep oldu.

     

    Radyo Neva’ya demeç veren Birleşik Irak İttifakı üyelerinden Abbas el-Beyati, Ebu Ömer el-Bağdadi’nin sarsıcı itiraflarda bulunduğunu belirterek Bağdadi’nin itiraflarında ismi geçenlerin mahkemede hesap vermesi gerektiğini söyledi.

     

    Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Abbas el-Beyati, Bağdadi’nin itiraflarının tamamının yayımlanacağını belirterek söz konusu şahsın hakime verdiği ifadede örgütünün içeride ve dışarıda bazı kesimler tarafından desteklendiğini söylediğini açıkladı.

     

    Bağdadi’nin itiraflarının yer aldığı videobandının 6 saat olduğunu ve yayımlanan kısmın itirafların sadece küçük bir bölümünü oluşturduğunu belirten Beyati, ifadelerin diğer bölümlerinde el-Kaide’nin Irak içerisinde Hizb-i İslami’den destek gördüğünün ifade edildiğini söyledi.

     

    Davanın siyasileştirilmemesi gerektiğini belirterek “Bırakalım yargı bağımsız bir şekilde bu davayla ilgili kararını versin” diyen Abbas el-Beyati, siyasi süreçteki hiçbir partinin terörist örgüt liderini savunmaması gerektiğini ifade etti.

     

    Radyo Neva’ya açıklamada bulunan Birleşik Irak İttifakı Üyelerinden Ali el-Edib de Ebu Ömer el-Bağdadi’nin Hizb-i İslami ile ilişkilerini ifşa ettiğini belirterek güvenlik güçlerinin ismi geçen kişileri yakalayabilmesi için iddiaların üzerine titizlikle gidilmesi gerektiğini söyledi.

     

    Dava Partisi üyelerinden Abdulkerim Anzi de Ebu Ömer el-Bağdadi’nin itiraflarının siyasi süreçteki bazı grupların teröristlere destek verdiğini ortaya koyduğunu belirtti.

     

    Öte yandan Ebu Ömer el-Bağdadi’nin hanımının mahkemede eşini savunmak için Irak’ın en ünlü avukatı olan Tarık Harb’la görüştüğü bildirildi.

     

    Ebu Ömer el-Bağdadi’nin hanımının savunma avukatlığını yapması için kendisiyle görüştüğünü belirten Tark el-Harb, “Eşi, Ebu Ömer el-Bağdadi’nin televizyondan yayımlanan şahsi bilgilerini teyit etti” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel