• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, 7 Haziran seçimlerinden sonra Lübnan’da güçlü bir direniş hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.




    YDH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, 7 Haziran seçimlerinden sonra Lübnan’da güçlü bir direniş hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.

     

    Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyini İsrail işgalinden kurtarmasının 9. yıldönümü münasebetiyle Nebatiye kentinde düzenlenen törende konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in kurulduğu günden beri Lübnan’ın güneyinin daima tehlike altında kaldığını belirterek yöre halkının sabrı ve Direniş’in sürekli mücadelesi sonucu bölgenin İsrail işgalinden kurtarıldığını söyledi.

     

    İşgal sırasında ve sonrasında bölge halkının yaşadığı acılara değinen Nasrullah, “Sizin suçunuz nedir biliyor musunuz? Sizin suçunuz işgali kabul etmemeniz ve işgale karşı az bir silahla; ama büyük bir inançla karşı koymanızdır. Sizin en büyük suçunuz zafer kazanmanız, topraklarınızı ve esirlerinizi kurtarmanızdır” dedi.

     

    Lübnan hükümetinden ve ordusundan ülkenin güneyini ve halkın onurunu korumasını isteyen Seyyid Nasrullah, “Ben şunu açıkça söylüyorum: Biz Direniş’i hükümetin alternatifi olarak istemiyoruz; ama kendine hükümet adını veren hükümet, ülkenin güneyini savunmuyor, kaldı ki bölgede Direniş’in kendisine alternatif olabileceği bir hükümet yok ki Direniş onun alternatifi olmak istesin” dedi.

     

    7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere değinen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, güçlü, cesur, adil ve sorumluluk sahibi bir hükümet kurulmasını istediklerini belirterek “muhalefetteki kardeşlerimizle beraber, güçlü bir hükümet kuracağız” dedi.

     

    Muhalefet partilerinin seçimleri kazanması durumunda slogan atmayan, meseleleri ciddiyetle takip eden halkın güvenini kazanacak güçlü bir hükümet kurması gerektiğini belirten Seyyid Nasrullah, “Lübnan hükümetinin sorunu ancak kendi halkını savunacağı konusunda ikna etmesi durumunda çözülebilir” diye konuştu.

     

    Konuşmasında son dönemde ortaya çıkarılan İsrail casusluk şebekeleri konusuna da değinen Nasrullah, “Bizim için önemli olan bu şebekelerin yok edilmesi, İsrail’in buradaki gözlerinin kör edilmesi ve halkın güvenliğinin sağlanmasıdır” dedi.

     

    İsrail hesabına casusluk yapan kişilerin idam cezasına çarptırılması gerektiğini söyleyen Nasrullah, bu konuda ihmal gösterenlerin Lübnan halkının dökülen kanlarına ortak olacaklarını ifade etti.

     

    İsrail hesabına casusluk yapan kişilere de seslenen Hizbullah Genel Sekreteri, “Siz artık tanınıyorsunuz; dolayısıyla en kısa sürede gelip Lübnan yargısına teslim olun belki bu şekilde cezalarınızda indirim yapılabilir” dedi.

     

    Direniş’in casusluk şebekelerinin yakalanması konusunda Lübnan güvenlik güçleriyle tam bir işbirliği yaptığını belirten Seyyid Nasrullah, casusluk faaliyetleri ortaya çıktıktan sonra İsrail’e kaçan kişilerin ailelerinin bu işte hiçbir kabahati olmadığını ve hiç kimsenin onların ailelerine kötün davranmaya hakkının bulunmadığını söyledi ve tersine onların ailelerine teselli verilmesi gerektiğini ifade etti.

     

    Casusluk şebekelerinin faaliyetleri konusunda da bilgi veren Seyyid Hasan Nasrullah, “bu casuslardan bazıları sadece istihbarat toplamakla yetinmedi, bunlar operasyonel görevler de üstlendi, yakalananlardan birinin evinde 20 kilo TNT bulundu. Bazıları patlayıcı madde taşıdılar, bazıları işlenecek cinayetlerle ilgili olarak istihbarat topladı. Bazıları İsraillileri Lübnan’a soktu ve operasyondan sonra bunları Lübnan’dan çıkardı. Bunlardan bazıları özellikle 2005 yılında meydana gelen bombalı saldırılarda rol aldı” diye konuştu.

     

    

    Makaleler

    Güncel