• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin Özerk Yönetimi güvenlik güçlerinin iki Hamas komutanını katletmesinden sonra Filistin içinde gerilim tırmanıyor.




    YDH- Filistin Özerk Yönetimi güvenlik güçlerinin iki Hamas komutanını katletmesinden sonra Filistin içinde gerilim tırmanıyor.

     

    Filistinli direniş gruplarından Filistin Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, Filistinlileri Özerk Yönetim’e karşı intifadaya çağırdı.

     

    Filistin Özerk Yönetimi Güvenlik güçlerinin Kalkilya kentinde iki Hamas komutanını katletmesinden sonra açıklamada bulunan Nasır Selahaddin Tugayları Sözcüsü Ebu Yusuf, bu olaydan sonra Mahmud Abbas’a bağlı güçleri “işgalci düşman”la aynı kabul edeceklerini belirterek Abbas’a bağlı güvenlik güçlerinin İsrail’den daha tehlikeli olduklarını söyledi.

     

    Mahmud Abbas’ı “Filistinlilerin en büyük şeytanı” diye niteleyen Ebu Yusuf, Batı Şeria halkını da Filistin Özerk Yönetimi’ne karşı intifadaya çağırdı.

     

    İslami Cihat da Özerk Yönetim güçlerinin Kalkilya’da işlediği cinayetin Özerk Yönetim’le İsrail arasındaki güvenlik işbirliğinin bir sonucu olduğunu belirtti ve bu işbirliğinin amacının direnişi ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti.

     

    Hamas da Filistin Özerk Yönetimi güçlerinin Kalkilya’daki saldırısını ihanet olarak niteleyerek Batı Şeria’daki Filistinlileri Özerk Yönetim polisinin eylemlerine karşı çıkmaya çağırdı.

     

    

    Makaleler

    Güncel