• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Cumhurbaşkanlığı seçimini Mahmud Ahmedinejad’ın büyük bir farkla kazandığının açıklanmasından sonra seçimlere hile karıştırıldığını iddia eden grupların olay çıkardığı ve polisle çatıştığı bildirildi.




    YDH- Cumhurbaşkanlığı seçimini Mahmud Ahmedinejad’ın büyük bir farkla kazandığının açıklanmasından sonra seçimlere hile karıştırıldığını iddia eden grupların olay çıkardığı ve polisle çatıştığı bildirildi.

     

    Seçimin nihai sonuçlarının açıklanmasından sonra Tahran’da sokaklara çıkarak gösteri yapan ve kamu binalarıyla araçlara saldıran göstericilerle polis arasında çatışmaların gece boyunca devam ettiği bildirilirken, BBC Mir Hüseyin Musevi yanlısı İran Katılım Partisi’nin üst düzey yöneticilerinin tutuklandığını duyurdu.

     

    BBC Farsça televizyonu, tutuklananlar arasında Katılım Partisi Genel Sekreteri Muhsin Mirdamadi, eşi Zehra Mucerredi, Said Şeriati ve Hatemi döneminin hükümet Sözcüsü Abdullah Ramazanzade ile İslam İnkılabı Mücahitleri Örgütü Lideri Behzad nebevi’nin de bulunduğunu öne sürdü.

     

    Öte yandan bugün cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, Mehdi Kerrubi, Ali Ekber Muhteşemi ve Haşimi Rafsancani’nin İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile 4 buçuk saat süren bir toplantı yaptıkları bildirildi.

     

    Cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi ile Mehdi Kerrubi, Mahmud Ahmedinejad’ın zaferiyle sonuçlanan seçim sonuçlarını kabul etmediklerini belirtmiş ve seçimlere hile karıştırıldığını öne sürmüşlerdi.

     

    Öte yandan sitemize açıklamada bulunan Mir Hüseyin Musevi yanlısı bir seçmen, seçim sonuçlarının kendilerini de şaşırttığını; ancak Tahran istisna tutulsa bile Mahmud Ahmedinejad’ın gerçekten açıklanan miktarda oy aldığının itiraf edilmesi gerektiğini ifade etti.

     

    Birçok yerde seçimlerle ilgili araştırma yaptıklarını belirten Mir Hüseyin Musevi yanlısı İranlı seçmen, daha önce oy vermemiş olan birçok kişinin Ahmedinejad’a oy verdiğini söylediğini belirtti ve “Belki Tahran istisna tutulabilir; ancak Ahmedinejad’ın ülke genelinde yüzde 60’tan fazla oy aldığının doğru olduğu kanısına ulaştık. Ahmedinejad’ın seçimlerden büyük bir zafer kazandığını itiraf etmemiz gerekiyor” diye konuştu.