• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran parlamentosunun önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Dr. Ahmed Tevekkuli, ülkede gerilimin tırmanmasından Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı sorumlu tuttu.




    YDH- İran parlamentosunun önde gelen muhafazakar milletvekillerinden Dr. Ahmed Tevekkuli, ülkede gerilimin tırmanmasından Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı sorumlu tuttu.

     

    İran devlet televizyonu Kanal-5’e açıklamada bulunan Ahmed Tevekkuli, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın seçim sonuçlarına itiraz eden göstericileri “bir grup çer çöp” diye niteleyen ifadelerine tepki göstererek bu ifadelerin toplumda gerilimi ve şiddeti tırmandırdığını belirtti ve “Ahmedinejad bu üslubunu değiştirmelidir” dedi.

     

    “Şunu kabul etmeliyiz ki 14 milyon insan Ahmedinejad’a oy vermemiştir ve bunların doğru ya da yanlış soruları bulunmaktadır. Bu insanlar aşağılandıklarını düşünmektedirler. Bunlar ne çer çöp ne de serseri ve ayak takımıdır. Asıl çer çöp ya da serseri ve ayak takımı olanlar üniversitelere saldırarak burada cinayet işleyenlerdir” diyen Ahmed Tevekkuli, Mir Hüseyin Musevi yanlısı sitelerin kapatılmasının da yanlış olduğunu söyledi.

     

    Mir Hüseyin Musevi yanlısı sitelerin kapatılmasının yabancı medyanın daha etkin bir şekilde etkinlik kurmasına sebep olduğunu belirten Dr. Tevekkuli, gösterilerin de yasal çerçevede yapılması gerektiğini ifade etti.

     

    Seçim sonuçlarına itiraz eden adayların itiraz şekline yönelik eleştirilerde de bulunan Ahmed Tevekkuli, “Adayların Anayasa’yı Koruyucular Kurulu’nu kabul etmiyorum demesi doğru değildir. Eğer kabul etmiyorduysanız niçin adaylık başvurusunda bulunarak onların teyidini aldınız? Sayın Musevi’nin Ahmedinejad’a yönelik en önemli eleştirisi, onun yasalara uymadığını söylemesiydi. Elbette bu kısmen doğrudur da Ben de Ahmedinejad’a bu konuda daha önce tepki göstermiştim; ancak Sayın Musevi’nin de yasaları kabul etmesi ve ona saygı göstermesi gerekir. Bu sert açıklamalar ona yakışmıyor” dedi.

     

    Ahmed Tevekkuli televizyon kurumunu da adaylar arasında taraf tutmakla ve yanlı yayınlar yapmakla suçladı.