• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Kerkük’ün güneyindeki Tazehurmatu nahiyesinde cami önünde havaya uçurulan bomba yüklü bir kamyon, kenti kan gölüne çevirdi.




    YDH- Kerkük’ün güneyindeki Tazehurmatu nahiyesinde cami önünde havaya uçurulan bomba yüklü bir kamyon, kenti kan gölüne çevirdi.

     

    Öğle saatlerinde gerçekleştirilen terörist saldırıyla ilgili olarak YDH Kerkük Temsilcisi Özdemir Hürmüzlü’nün haberi şöyle:

     

    Kerkük kenti öyle saatlerinde kan gölüne döndü. Kentin güneyinde bulunan Tazehurmatu nahiyesi eşi görülmeyen bir patlamaya sahne oldu.

     

    Tazehurmatu halkının öyle namazını kıldıkları caminin önünde bomba yüklü bir kamyon bir intihar komandosu tarafında havaya uçuruldu.

     

    Patlamada 100’den fazla ölü ve yaralı olurken, terörist saldırı çevrede büyük bir yıkıma yol açtı. Polis ve sağlık ekiplerinden aldığımız bilgilere göre patlamada çok miktarda patlayıcı madde kullanıldığı için çok sayıda ev ve işyeri yerle bir oldu. Yetkililer arama kurtarma çalışmalarının hala devam etiğini belirterek ölü sayısının aratmasından endişe edildiğini açıkladı.

     

    Patlamanın ardından Türkmen siyasi hareketleri olayı hakkında acilen soruşturma başlatılmasını istedi.

     

    Irak Türkmen Cephesi Siyasi Dairesi tarafından yayımlanan bildiride patlamanın bizzat Türkmen halkını hedef aldığı belirtildi ve kentin bir daha böyle büyük facialara tanık olmaması için kente Irak ordusundan iki tugay gönderilmesi çağrısında bulunuldu.

     

    Basın Bürosu tarafından yayımlanan bildiride de Tazehurmatu nahiyesinde meydana gelen terörist saldırı kınanarak merkezi hükümet göreve davet edildi.

     

    

    Makaleler

    Güncel