• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, seçim sonuçlarına itiraz edenlerle şiddete başvurarak karışıklık çıkaranların ayrı tutulması gerektiğini söyledi.




    YDH- İran Meclis Başkanı Ali Laricani, seçim sonuçlarına itiraz edenlerle şiddete başvurarak karışıklık çıkaranların ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

     

    Dün gece İran televizyonu ikinci kanalına açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Ali Laricani, onuncu dönem cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda yasama organı olarak yürütmenin alanına müdahale etmemeyi doğru bulduklarını belirtti.

     

    Seçim sonuçlarına yapılan itirazlara ve bu itirazları gerekçe kılarak şiddet yoluyla karışıklık çıkaranlara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Laricani, “doğal olarak Tahran’da yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilere tanık olduk. Bunlar bir şekilde seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalarda bulunuyorlardı. Ancak seçim sonucuna itiraz edenler kendileriyle karışıklık çıkaranlar arasına sınır koymalıdır. Şüphesiz caddelerde mağazaları ateşe veren, ülkenin koruyucusu olan polise ve Besic’e saldırılar düzenleyenlerle seçime itiraz edenler birbirinden ayrı tutulmalıdır” dedi.

     

    İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’nin adayların hiçbirinin sistem dışında olmadığına ilişkin açıklamalarına da değinen Laricani, “Adaylardan hiçbiri kamu mallarına zarar verilmesini istememektedir. Şundan eminim ki adaylardan hiçbiri yaşananlardan hoşnut değildir. Bu şartarda seçim sonuçları konusunda sorun olduğunu düşünenler şikayetlerini Anayasa’yı Koruyucular Kurulu aracılığıyla söz konusu etmelidir. Bu çerçevede tüm halkımız bilmelidir ki ülke yöneticileri onların taleplerini dikkate alacaktır” diye konuştu.