• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçim sonrasında yaşanan gelişmeleri, halkın yönetime duyduğu güveni yıkmaya çalışan birtakım esrarengiz eller fitnesi olarak niteledi.




    YDH- İran Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçim sonrasında yaşanan gelişmeleri, halkın yönetime duyduğu güveni yıkmaya çalışan birtakım esrarengiz eller fitnesi olarak niteledi.

     

    Halkın Mücahitleri örgütünün bombalı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ayetullah Beheşti ve 72 arkadaşının ölüm yıldönümü münasebetiyle düzenlenen bir törende konuşan Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Münafıklardan, solculardan ve liberallerden oluşan bir karma ve Beni Sadr grubu, devrim ve halk üzerinde etkili olan şahsiyetleri ortadan kaldırarak devrimi ve ülkeyi başarısız kılmak istediler. O yıllarda giriştikleri hesaplı terör eylemleriyle de bunu bir ölçüye kadar başardılar; fakat komplolarının tamamen etkisiz kılınmasından sonra sisteme sızmış elemanlarının yardımıyla bu toplu katliama başvurdular” dedi.

     

    O dönemde Ayetullah Beheşti aleyhinde sürdürülen yoğun karalama kampanyalarına işaret eden Ayetullah Rafsancani, bundan dolayı İmam Humeyni’nin Beheşti’nin öldürülmesinden sonra onu Devrimin mazlum şehidi” olarak nitelediğine dikkat çekti.

     

    Konuşmasında seçimlerden sonra yaşanan gelişmelere değinen Ayetullah Haşimi Rafsancani, yaşanan olayları birtakım esrarengiz ellerin halkla İslami yönetim arasında ayrılık çıkarmaya ve halkın yönetime olan güvenini sarsmaya yönelik kompleks bir komplosu olarak niteledi ve “ancak ne zaman geniş halk kitleleri bilinçli bir şekilde sahneye çıkmışsa bu tür komplolar etkisiz bırakılmıştır” diye konuştu.

     

    İslam İnkılabı Rehberi’nin seçim sonuçlarına yapılan itirazların süresini uzatmasına ve halka tatmin edici cevaplar verilmesi için itirazların titizlikle incelenmesi gerektiğine ilişkin tutumunun son derece değerli olduğunu belirten Ayetullah Rafsancani, “Yüce rehberlik makamının bu değerli girişimi siyasi süreçlere halkın güvenini sağlamak bakımından son derece etkili olmuştur. Umarım ilgili makamlar adaylarla işbirliği içinde ve insaf ve adaletle yapılan yasal itirazları titiz bir şekilde incelerler” dedi.

     

    Dürüst seçimlerin gönül beraberliğini güçlendireceğini ve seçim öncesi rakabetleri, seçim sonrasında refakate dönüştüreceğini belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, yanlış ve kötü davranışlarla halk arasında kin ve ayrılık yaratılmaması gerektiğini söyledi.