• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Filistin İslami Cihat Örgütü, gelecekte kurulacak muhtemel bir Filistin ulusal uzlaşma hükümetine katılmayacağını açıkladı.




    YDH- Filistin İslami Cihat Örgütü, gelecekte kurulacak muhtemel bir Filistin ulusal uzlaşma hükümetine katılmayacağını açıkladı.

     

    Filistin İslami Cihat örgütünün üst düzey liderlerinden Nafiz Azzam, Filistin devletinin yasaları Oslo Sürecinin ürünü olarak kaldığı sürece hükümete de yasama meclisi seçimlerine de katılmayacaklarını açıkladı.

     

    İslami Cihat’ın seçimlere katılacağı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Nafiz Azzam, “Hatta ulusal uzlaşma hükümeti kurulsa bile seçimlere katılmayacağız; çünkü İslami Cihat’ın siyasi stratejisi hükümete katılmaya aykırıdır” dedi.

     

    İslami Cihat liderlerinden Muhammed el-Hindi’nin Kahire’de yapılan yedinci tur diyalog müzakerelerinin neticesi çerçevesinde İslami Cihat’ın siyasi sürece katılacağına ilişkin açıklamasına değinen Azzam, “İslami Cihat, Filistin ulusal diyalogunun başarısı için elinden gelen tüm çabayı göstermektedir” demekle yetindi.

     

    İslami Cihat’a yakın kaynaklar, örgütün Gazze Batı Şeria ve Şam’daki liderler arasında yoğun bir istişarenin yapıldığını belirterek örgütün ulusal diyalog toplantıları, özerk yönetim ve siyasi tutuklamalar konusundaki tutumunu yakında açıklayacağını ifade ediyor.

     

    Öte yandan Hamas liderlerinden Mahmud ez-Zahhar, Hamas’la İslami Cihat arasında herhangi bir sorun bulunmadığını belirterek iki örgüt arasında sorun olduğuna ilişkin haberlerin kasıtlı ve uydurma olduğunu söyledi.

     

    İslami Cihat’la Hamas arasındaki ilişkilerin her zamankinden daha iyi olduğunu belirten Zahhar, iki taraf arasında sorun olduğuna ilişkin haberlerin İslami direniş gruplarının güçlenmesinden rahatsızlık duyan çevrelerce üretildiğini söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel