• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Rahim Meşşai’nin cumhurbaşkanı yardımcılığından alınması konusundaki tüm baskılara rağmen yardımcısını savunmayı sürdürdü.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Rahim Meşşai’nin cumhurbaşkanı yardımcılığından alınması konusundaki tüm baskılara rağmen yardımcısını savunmayı sürdürdü.

     

    Rahim Meşşa’nin yerine Kültür Varlıkları ve Turizm Kurumu Başkanlığına atanan Hamid Bekai’nin görevi teslim alması münasebetiyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Rahim Meşşai’nin cumhurbaşkanı başyardımcılığına atanmasını eleştirenlere cevaplar verdi.

     

    Meşşai’yi tanımasının Allah’ın kendisine bir lütfu olduğunu belirten Ahmedinejad, “hayatımdaki iftiharlardan biri, Allah’ın bana verdiği en büyük nimetlerden biri sayın Meşşai’yi, bu büyük temiz ve mümin kardeşi tanımış olmamdır” dedi.

     

    Meşşai’yi içinde zerre kadar bulanıklığın olmadığı berrak bir suya benzeten Ahmedinejad, Meşşai’ye yönelik saldırıların sebebini araştırdığını ancak buna bir cevap bulamadığı için Meşşai’ye gıpta ettiğini söyledi.

     

    “Bazıları bana niçin onu bu kadar seviyorsun diye soruyorlar, ben ise onlara bunun bin tane sebebi olduğunu söylüyorum. Bu sebeplerden biri de şudur: Onunla oturup sohbet ettiğiniz zaman adeta kendinizle oturuyorsunuz. Hiçbir mesafe yok, o tıpkı berrak bir ayna gibi” diyerek Meşşai’ye olan ilgisinin sebeplerini açıklayan Ahmedinejad, Meşşai’ye karşı çıkanların onu tanımadıklarını söyledi.

     

    Öte yandan İran’dan yayın yapan ayandenews adlı internet sitesi, Rahim Meşşai’nin cumhurbaşkanı başyardımcılığına atanması yüzünden bakanlar kurulu toplantısında sert tartışmaların yaşandığını belirtti.

     

    İslam İnkılabı Rehberi’nin Meşşai’nin görevden alınması yönündeki yazılı talimatına rağmen Ahmedinejad’ın bu konudaki ısrarı sebebiyle Kültür Bakanı Seffar Herendi ile Cumhurbaşkanı Ahmedinejad arasında sert tartışmalar yaşandığını belirten site, Kültür Bakanı Herendi’nin kurul toplantısını terk ettiğini ifade etti.

     

    Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Çarşamba akşamı İslam İnkılabı Rehberi’yle görüşeceğini belirten kaynaklar, Meşşai’nin durumunun bu görüşme sonrasında netleşmesinin beklendiğini belirttiler.