• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçim sonrasında yaşanan sorunların çözümü konusunda umudunun İslam İnkılabı Rehberi’nde olduğunu belirtti.




    YDH- İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçim sonrasında yaşanan sorunların çözümü konusunda umudunun İslam İnkılabı Rehberi’nde olduğunu belirtti.

     

    Bugün üniversite öğretim görevlilerinden oluşan bir heyetle bir araya gelen İran Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, seçim sonrasında ortaya çıkan sorunların çözümüyle ilgili olarak Cuma namazı hutbesinde dile getirdiği önerilerin hayata geçirilmesi konusunda İslam İnkılabı Rehberi’nin müdahalesini beklediğini belirterek “umudum, düşünceleri ve tecrübeleriyle sorunun çözümü için adım atacak olan Rehber’dedir” dedi.

     

    İslam Devrimi’nin kazanımlarının sorgulanması yönünde dış düşmanlara ve onlara bağlı medyaya bahane oluşturacak zeminler yaratıldığını görmekten üzüntü duyduğunu belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Bir partinin, kişinin, grubun veya hareketin hatasının telafisi mümkündür; ama devrim ve sistem sorgulanmaya başlarsa bu büyük bir sorundur” dedi.

     

    İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei ile olan 50 yıllık dostluğuna değinen ve İnkılap Rehberi’ni yakından tanıdığını belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, “O, ileri görüşlü ve ilerici biridir. Yabancı medyanın üst düzey yetkililer arasında bir iktidar savaşı olduğuna dair propagandaları İslam Devrimi’ne yapılan büyük bir zulüm ve haksızlıktır. Bugün üzerinde görüş ayrılığı bulunan şey seçimler ve sonrasında ortaya çıkan sorunlardır, eğer bunlar çözülürse mevcut tartışma da sona erer” diye konuştu.

     

    İslam ilkelerinin, hükümlerinin ve İslam felsefesinin ilerici niteliğine değinen Ayetullah Haşimi Rafsancani, “zengin içeriğiyle benim tanıdığım İslam öğretisi, yönetimde halkçılığı öne çıkarmaktadır. İslam’ın her çağ için kendine özgü pratik programı bulunmaktadır” dedi.

     

    Eleştiriye açık olmanın ve hukuka ve yasalara bağlı olmanın İslam öğretisinin en büyük iftiharlarından biri olduğunu belirten Ayetullah Haşimi Rafsancani, “İran halkı seçim sırasında benzersiz bir bilinç örneği gösterdi. Şimdi toplumsal yöneticilik düzeyinde de buna uygun bir bilinç ve ikna edicilik sergilenmelidir” dedi.

     

    Ayetullah Haşimi Rafsancani, yaşanan sorunun çözümü için cuma namazı hutbesinde dile getirdiği önerilerin hayata geçirilmesi konusunda umudunun düşünceleri ve tecrübeleriyle Rehber’in atacağı adımlarda olduğunu belirterek “Ben Rehber’in ağzından defalarca duydum. O buyurdu ki, ‘Bunlar insanları çok kolayca tutuklayıp hapsediyor. Eğer onlar da senin ve benim gibi zindanı tatmış olsalardı böyle yapmazlardı” dedi.