• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaşanan olaylarda tutuklanan 140 kişinin bugün serbest bırakılacağı bildirildi.




    YDH- İran cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yaşanan olaylarda tutuklanan 140 kişinin bugün serbest bırakılacağı bildirildi.

     

    İran Meclisi parlamenterlerinden Kazım Celali, seçim sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak tutuklananlardan 140’ının bugün serbest bırakılacağını açıkladı.

     

    Bir tutuklunun cezaevinde öldürülmesinden sonra tutukluların durumunu incelemekle görevlendirilen parlamento komisyonunun başkanlığını yürüten Kazım Celali, Tahran’daki Evin Cezaevi’nde incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, ulusal güvenlik komisyonunun ve son olaylarda tutuklananların durumunun araştırılmasıyla ilgili komisyonun yaptığı incelemeler sonunda tutukluların 140’ının serbest bırakılacağını ifade etti.

     

    Komisyonun başsavcı ile yaptığı toplantıda hakkında ağır suçlamalarda bulunulmayanlara İslami şefkatle davranılması gerektiğinin belirtildiğini söyleyen Celali, bu kişilerin en kısa sürede serbest bırakılması için gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini belirtti.

     

    140 tutuklunun kefaletle serbest bırakılacağını belirten Celali, bu konuda sergilediği işbirliğinden dolayı yargı gücüne teşekkür etti.