• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Cundu Ensarullah adlı gruba yönelik operasyondan önce İngiliz istihbaratından üst düzey bir yetkilinin, Kahire’de Hamas heyetiyle görüştüğü iddia edildi.




    YDH- Cundu Ensarullah adlı gruba yönelik operasyondan önce İngiliz istihbaratından üst düzey bir yetkilinin, Kahire’de Hamas heyetiyle görüştüğü iddia edildi.

     

    Filistin’de yayımlanan haftalık el-Menar gazetesi, Arap ve Avrupalı “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı haberinde İngiliz istihbaratından üst düzey bir yetkilinin yaklaşık 15 gün önce Kahire’de Hamas heyetiyle görüştüğünü duyurdu.

     

    İngiliz istihbarat örgütü ikinci yardımcısı ile yapılan görüşmeye Hamas siyasi büro üyelerinden Dr. Mahmud ez-Zahhar’la Hamas’ın askeri kanadı olan İzzedin el-Kassam Tugayları’na mensup bir komutanın katıldığını belirten el-Menar gazetesi, İngiliz istihbarat yetkilisinin el-Kaide benzeri örgütlerin faaliyetlerinden duydukları rahatsızlığı belirttiğini ve Hamas yetkililerinden bu tür örgütlere müdahale ederek iyi niyetini göstermesini ve Avrupa ve Amerika’nın Hamas’la temas kurabilmesi için kanalları açık tutmasını istediğini öne sürdü.

     

    Kendilerine açıklama yapan kaynakların bu görüşmenin Hamas’ın selefi Cundu Ensarullah grubuna yönelik operasyonunda etkili olduğunu söylediğini belirten el-Menar gazetesi, Hamas’ın söz konusu selefi örgüte yönelik müdahalesinin Filistin’e, İsrail’e, Araplara ve uluslar arası topluma mesajlar taşıdığını iddia etti.

     

    Hamas’ın selefi örgüte yönelik operasyonuyla Filistinlilere Gazze’de hiçbir grubun hakimiyetini görmezden gelmesine izin vermeyeceği mesajını verdiğini belirten gazete, İsrail’e ise Hamas’ın hakimiyeti altındaki Gazze’nin sınırlarını koruyabilecek yeterli gücü olduğu gösterdiğini yazdı.

     

    Hamas’ın selefi örgüte yönelik operasyonla Arap devletlerine kendisinin aşırılık yanlısı bir tutum içerisinde olmadığı ve onların rejimlerini tehdit etmediği mesajını verdiğini belirten gazete, Avrupa ülkeleriyle Amerika’ya ise terörle mücadelede konusunda onlarla aynı paralelde olduğunu gösterdiğini ve Hamas’ın niyetlerinden şüphe duyulmaması gerektiğinin mesajını verdiğini iddia etti.

     

    Gazete son olarak Hamas’ın el-Fetih’e ve diğer gruplara da Gazze’de mutlak kontrolün kendisinde olduğunun mesajını verdiğini öne sürdü.

     

    

    Makaleler

    Güncel