• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    Türkiye Ehlibeyt mektebi alimleri Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim için bir taziye toplantısı düzenledi.




    Türkiye Ehlibeyt mektebi alimleri Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim için bir taziye toplantısı düzenledi.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim için İstanbul Haznedar’daki Karslılar-Iğdırlılar vakfında düzenlenen ve Ehlibeyt Kevseri İlim-Hizmet Derneği üyesi alimlerin katıldığı toplantıda Abdulaziz el-Hekim’in alim kişiliğine değinildi, dualar eşliğinde halktan gelen taziyeler kabul edildi.

     

    Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz el-Hekim’in vefatından dolayı taziyelerini bildirmek için toplantıya halkın birçok kesiminden yüksek katılımın olması dikkat çekerken Ehlibeyt Alimi el-Hekim’in ilim alanındaki çalışmalarıyla diktatörlüğe karşı verdiği mücadelesi ve yeni Irak’ın kuruluşundaki öncü rolü törene katılan konuşmacılar tarafından geniş bir şekilde anlatıldı.

     

    Konuşmacılar Huccetu’l- İslam Seyyid Abdulaziz el-Hekim’in yıllarca dur durak bilmeden Irak Müslümanlarının zaferi için verdiği mücadele yolunun geride kalan Irak Ehlibeyt Âlimleri tarafından sürdürüleceğine inandıklarını vurguladılar.

     

    Toplantının sonunda okunan Ehlibeyt alimlerinin taziye bildirisinde şu cümlelere yer verildi:

     

    İslam dünyasının bu acı kaybından dolayı öncelikle zamanın İmamı Hz. Mehdi ve naipleri Veliyi Emr ve taklit mercilerine, Kum ve Necef İlim havzalarına, el-Hekim ailesine ve bütün İslam ümmetine tesliyet ve taziyelerimizi arz ederiz.

     

    29 Ağustos 2009

    M. Kaimi