• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Seçimlerden sonra “Yeşil Cephe” adlı bir siyasi oluşum başlatan cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, yeni oluşumun sistem çerçevesinde faaliyet göstereceğini ve İslam Devrimi’nin ilkelerinin takipçisi olacağını belirtti.




    YDH- Seçimlerden sonra “Yeşil Cephe” adlı bir siyasi oluşum başlatan cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, yeni oluşumun sistem çerçevesinde faaliyet göstereceğini ve İslam Devrimi’nin ilkelerinin takipçisi olacağını belirtti.

     

    İran meclisinde azınlıkta bulunan reformcu kanada mensup milletvekillerini ziyaret eden 10. Dönem cumhurbaşkanlığı adaylarından Mir Hüseyin Musevi, geçmişinde Batı’ya ve yabancılara eğilimleri bulunduğuna dair açık kanıtlar bulunanların bugün kendilerini yabancıların çıkarları doğrultusunda hareket etmekle suçladığını belirterek başlattıkları hareketin ulusal çıkarlara devletin resmi yetkililerinden çok daha bağlı olduğunu söyledi.

     

    Seçimlerle birlikte başlayan ve gittikçe gelişip büyüyen Yeşil Hareket’in ülkede yeni şartlar yarattığını belirten Musevi, “varlıklarını halkla muhalefette görenler daha önce yalancı bir sınır belirlemişlerdi ve bu sınır da halkın bir bölümünün nizama ve hatta topluma küsmesine sebep olmuştu ve bu kesimler küskünlüklerini zahiri farklılıklarıyla ilan ediyorlardı. Ama bugün bu hareketin yarattığı değişimle bu kesimler ülkenin yazgısıyla ilgilenmeye başladılar” dedi.

     

    Ulusal birliğin halk arasında her zamankinden çok daha fazla bir ihtiyaç olarak hissedildiğini belirten Musevi, halkı muhtelif gruplara bölün çizgi ve sınırların değersizleştiğini söyledi ve “halk birbirine karşı daha şefkatli hale gelmiş, insanların birbirine tahammülünün derecesi yükselmiştir mevcut şartların ürünü olan bu kazanımlar eğer bir fırsat olarak görülürse bu ayrılıkların azalmasını ve ulusal birliğin güçlenmesini sağlayabilir” dedi.

     

    Ülkede halen tek taraflı propagandanın hakim olduğu bir kapalı toplum havasının egemen olduğunu belirten Musevi, geniş çaplı yanlış propagandalar sebebiyle halkın belli bir bölümünün Yeşil Hareket’in talepleri ve hedefleri konusunda yanlış kanaatler edinmiş olabileceğine dikkat çekerek aydınlardan ve görüş sahibi kişilerden halkı ülke şartları konusunda doğru aydınlatmalarını istedi.

     

    Mir Hüseyin Musevi, anayasanın İmam Humeyni’nin ve şehitlerin mirası olarak bir ulusal misak niteliği taşıdığını belirterek anayasanın tam olarak uygulanması durumunda ülkeyi bunalımlardan çıkarabilecek potansiyellere sahip olduğunu ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel