• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Basın ve Kültür işlerinden sorumlu Danışmanı Mehdi Kelhor, kızı Nergis’in Almanya’ya iltica etmesine ilginç bir açıklama getirdi.




    YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Basın ve Kültür işlerinden sorumlu Danışmanı Mehdi Kelhor, kızı Nergis’in Almanya’ya iltica etmesine ilginç bir açıklama getirdi.

     

    Film yapımcısı kızı Nergis Kelhor’un Almanya’ya iltica etmesi üzerine açıklamada bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Basın ve Kültür Danışmanı Mehdi Kelhor, “Bu, İran İslam Cumhuriyeti’nde özgürlük olduğunun bir göstergesidir; ama basının bu meseleyi kışkırtması da onların devlet yetkililerinin imajını bozma konusundaki ilgisinin bir göstergesidir” dedi.

     

    Ahmedinejad’ın cumhurbaşkanlığının ilk döneminden beri eşinin kendisinin Ahmedinejad’ın danışmanı olmasına karşı çıktığını ve bu sebeple eşinden ayrıldıklarını belirten Kelhor, kızı Nergis’in de bir yıldır annesiyle birlikte yaşadığını, kendisinin ise onlara nafaka verdiğini söyledi.

     

    Kızının Almanya’ya niçin iltica ettiğini soran bir gazeteciye, “bunu bana değil Nergis’e sorun” diyen Kelhor, kızının iltica kararı konusunda herhangi bir bilgisinin bulunmadığını ve şimdiye kadar kendi görüşlerini hiçbir zaman çocuklarına dayatmadığını söyledi.

     

    Kızının ülkenin düşmanları tarafından kandırıldığını bir propaganda malzemesi olarak kullanıldığını belirten Mehdi Kelhor, her şeye rağmen Nergis’i kızı olarak gördüğünü ve ona babası olarak düşmanların elinde bir araç haline gelmemesini ve geri dönüşü mümkün olmayan yollara girmemesini öğütlediğini söyledi.

     

    Zaman zaman tuhaf açıklamalarıyla gündeme gelen Mehdi Kelhor, İran Irak savaşının yıl dönümü münasebetiyle kutlanan Kutsal Savunma Haftası’nda yaptığı bir konuşmada savaş yıllarında İranlı gençlerin İslami ve devrimci inançları sebebiyle değil, izledikleri Amerikan ve İtalyan Western filmlerinin oluşturduğu motivasyonla savaş cephelerine gittiğini söylemiş ve büyük tepki toplamıştı.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Basın Danışmanı Mehdi Kelhor’un kızı Nergis Kelhor’un, yaptığı işkence konulu bir filmle Nürnberg İnsan Hakları Festivaline katılmak için gittiği Almanya’dan iltica talep ettiği bildirilmişti.

    

    Makaleler

    Güncel