• 11/01/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrailli bir teröristin Mescid-i Aksa’yı kana bulayacak saldırı girişimi, mescidin Filistinli güvenlik görevlileri tarafından son anda önlendi.




    YDH- İsrailli bir teröristin Mescid-i Aksa’yı kana bulayacak saldırı girişimi, mescidin Filistinli güvenlik görevlileri tarafından son anda önlendi.

     

    Filistin el-Yevm haber ajansının bildirdiğine göre Mescid-i Aks’nın güvenlik görevlileri bu sabah İsrailli bir teröristi yakalayarak Mescid-i Aksa’nın kan gölüne dönmesini önledi.

     

    Silahıyla Mescid-i Aksa’ya girip sabah namazını kılmakta olan Filistinlilere ateş açmayı planladığı belirtilen bir İsrailli yerleşimcinin, Mescid-i Aksa’nın Filistinli güvenlik görevlileri tarafından yakalandığı ve İsrail polisine teslim edildiği bildirildi.

     

    İsrail polisinden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

     

    25 Şubat 1994’te Baruch Goldstein adlı İsrailli bir terörist, Batı Şeria’nın el-Halil kentinde Halil İbrahim camiinde namaz kılmakta olan Filistinlilerin üzerine ateş açmış, doktorluk yapmakta olan İsrailli teröristin açtığı ateş sonucu 40 Filistinli hayatını kaybetmişti.

     

    Öte yandan İsraillilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik son saldırılarının ardından Kudüs’ten sürgün edilen Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, “Mescid-i Aksa’ya girmek için siyonistlerden izin almayacağız” dedi.

     

    1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistin halkının Mescid-i Aksa’nın Yahudileştirilmesi projesini engellemek için Mescid-i Aksa’ya girmeye ve burada itikafa çekilmeye hakkı olduğunu belirten Şeyh Raid Salah, tüm sorunların çözümünün Kudüs’ün işgalden kurtarılması olduğunu söyledi ve “Ben bu hedefi gerçekleştirmek için mücadelemi sürdüreceğim, bu konuda bana yöneltilen suçlamalardan korkum yok. Bunu beni yargılayan yargıca da söyledim işgalcilerin hiçbir kanununu tanımıyorum”  dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel