• 11/08/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Yemen’deki muhalif el-Husi Hareketi’nin kendilerine karşı askeri saldırıda bulunan Suudi Arabistan ordusundan 4 askeri esir aldığı bildirildi.




    YDH- Yemen’deki muhalif el-Husi Hareketi’nin kendilerine karşı askeri saldırıda bulunan Suudi Arabistan ordusundan 4 askeri esir aldığı bildirildi.

     

    Husi Hareketi’nin Yemen’le Suudi Arabistan sınırındaki Cebel Duhan bölgesindeki bir askeri üssü ele geçirmesinden sonra Husilere karşı askeri operasyon düzenleyen Suudi Arabistan’ın Savunma Bakanlığı Yardımcısı Yemen sınırı yakınlarındaki dört askerinin kayıp olduğunu açıkladı.

     

    Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Prens Halid bin Sultan Abdulaziz, askerlerinin Yemen hükümetine muhalif Şii el-Husi Hareketi tarafından esir alınmış olabileceği ihtimalini reddederek beş Suudi askerinin kaybolduğunu ancak bunlardan birinin daha sonra geri döndüğünü belirtti ve askerlerden esir değil kayıp olarak söz edilmesini istedi.

     

    El-Husi Hareketi milisleriyle yaşanan çatışmalarda 3 Suudi Arabistan askerinin öldüğünü ve 15 askerin de yaralandığını belirten Prens Halid bin Sultan, Husi Hareketi’ne mensup bazı milislerin de esir alındığını belirtti ve bu kişilerin sorgunsun devam ettiğini söyledi.

     

    Londra’dan yayın yapan Suudi sermayeli Şarku’l- Evsat gazetesi ise esir alınan Husi milisi sayısının 155 olduğunu öne sürdü.

     

    Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Prens Halid bin Sultan, Husi yanlılarının sınırdaki Cebel Duhan bölgesinin Suudi Arabistan’a ait kısımlarına girmesi sebebiyle başlatılan askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını ve bölgenin şu an kendi kontrolleri altında bulunduğunu söyledi.

     

    Öte yandan el-Arabiya televizyonu, Yemen hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde Yemen ordusuna ait bir savaş uçağının teknik sebeplerden dolayı düştüğünü duyurdu. Husi yanlıları ise Yemen savaş uçağının kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia ediyor.