• 11/09/09 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Suudi Arabistan ordusunun, Yemenli muhalif el-Husi Hareketi milislerine karşı fosfor bombası kullandığı bildirildi.




    YDH- Suudi Arabistan ordusunun, Yemenli muhalif el-Husi Hareketi milislerine karşı fosfor bombası kullandığı bildirildi.

     

    Husi Hareketi’nin Sözcüsü Muhammed Absusselam bugün öğleden sonra el-Cezire televizyonuna telefonla verdiği demecinde Suudi Arabistan’ın Cebel Duhan bölgesini yeniden ele geçirdiğine ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak “Bizim buradaki sorunumuz, Yemen ordusunun Cebel Duhan’da bize yönelik saldırısıyla başladı. Biz bu yüzden Yemen ordusunun bulunduğu Cebel Duhan bölgesinde bulunmaya devam edeceğiz; ancak biz daha önce de belirttik Arabistan’a ait bir karış toprak parçası bile bizim kontrolümüzde değil” dedi.

     

    Suudi Arabistan’ın Cebel Duhan bölgesini yeniden ele geçirdiğine ilişkin açıklamasını şaşırtıcı bulduklarını belirten Abdusselam, “Arabistan, bu bölgeye hakim olduğunu söylüyor, peki neden çatışmalar bölgenin çok uzağında cereyan ediyor? Arabistan güçlerinin dün ve bugün havadan ve karadan bombaladığı yerler çatışma bölgesinden onlarca kilometre uzakta bulunuyor” dedi.

     

    Suudi Arabistan’ın hedefinin saldırılarının hedefinin sadece Cebel Duhan bölgesiyle sınırlı olmadığını belirten Abdusselam, Suudi ordusunun Yemen topraklarına göz diktiğini, bu yüzden de Yemen halkını hedef aldığını söyledi.

     

    Suudi ordusunun el-Husi güçlerine karşı beyaz fosfor bombası kullandığını belirten Abdusselam, “bizim bugün internette yayımladığımız görüntüler, fosfor bombası kullanıldığını ispat ediyor. Dün öğleden sonra Yemen Suudi Arabistan sınır şeridi fosfor bombalarıyla bombalandı. Bu saldırılar bugün de devam etti, buna ilişkin görüntüleri de medyaya ilettik Arabistan Yemen topraklarına saldırılarında çok zalimce davranıyor. Yemen ordusunun onlara verdiği destek hiçbir şekilde açıklanamaz” dedi.

     

    Suudi Arabistan yönetiminin Husi milislerinin önce kendi topraklarına girdiğine ilişkin iddialarını da yalanlayan Muhammed Abdusselam, “ilkin Husi güçlerinin Cebel Duhan bölgesine girdiğine ilişkin iddialar tamamen gerçek dışıdır” dedi ve kendilerine saldıran güç her kim olursa olsun buna sessiz kalmayacaklarını söyledi.