• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Rusya, 2004 yılında teslim etmeyi vaat ettiği İran’ın Buşehr kentindeki nükleer santralin, bu yıl da teslim edemeyeceğini açıkladı.




    YDH- Rusya, 2004 yılında teslim etmeyi vaat ettiği İran’ın Buşehr kentindeki nükleer santralin, bu yıl da teslim edemeyeceğini açıkladı.

     

    İran basınında yer alan haberlere göre Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko, Buşehr nükleer santralinin bu yıl sonuna kadar tamamlanamayacağını belirterek “mühendislerimiz şu an teknik aksaklıkları ortadan kaldırmaya çalışıyorlar” dedi.

     

    Rusya Enerji Bakanı, geçtiğimiz şubat ayında Buşehr nükleer santralinin bu yıl sonuna kadar tamamlanıp İranlı yetkililere teslim edileceğini açıklamıştı.

     

    Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, geçtiğimiz gün Singapur’da ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmede Moskova’nın İran’ın nükleer programı konusunda uluslar arası toplumla olan ilişki biçiminden rahatsız olduğunu söylemişti.

     

    Şah döneminde yapım ihalesi Almanya’ya verilen Buşehr nükleer santralinin inşasına, İslam Devrimi’nden sonra bir süre ara verilmiş, ABD’nin baskıları üzerine Almanya’nın santrali inşa etmekten vazgeçmesi üzerine de Tahran, Buşehr nükleer santralinin inşası konusunda Rusya ile anlaşmıştı.

     

    Santrali bitirmeyi önce 2004’te, daha sonra 2007’de ardından da bu yılın sonlarında bitirmeyi vaat eden Rusya’nın son erteleme kararı İran’da tepkiyle karşılandı.

     

    

    Makaleler

    Güncel