• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İranlı taklit mercilerinden Ayetullah Musevi Erdebili, Devrim Muhafızları ve Besic güçlerinin siyasetten ve ekonomik faaliyetlerden uzak durması gerektiğini söyledi.




    YDH- İranlı taklit mercilerinden Ayetullah Musevi Erdebili, Devrim Muhafızları ve Besic güçlerinin siyasetten ve ekonomik faaliyetlerden uzak durması gerektiğini söyledi.

     

    İsna haber ajansının bildirdiğine göre Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Becis Kurumu Başkanı General Muhammed Rıza Nakdi’yi kabul eden Ayetullah Musevi Erdebili, kendisinin besic üyesi olan ikinci kişi olduğunu belirterek “biz can u gönülden Devrim Muhafızları ve Besic’le birlikte olduk ve onların kazanımlarından büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

     

    Kendisinin İslam Devrimi’nin canlı bir tarihi olduğunu belirten Ayetullah Musevi Erdebili, “Biz, Devrim Muhafızları Ordusunun temiz kalmasını ve bu iki kutsal kurumu töhmet altında bırakacak davranışlar içerisine girilmemesinde ısrar ediyoruz” diye konuştu.

     

    “Bu iki kurumun kendi yolu olan Allah yolunda kalmayı sürdürmesi; siyasi ve ekonomik alanlara girmemesi gerekir. Çünkü bu iki alan töhmetlere açık alanlardır herhangi bir şey yapılsın veya yapılmasın töhmet altında bırakmaya müsaittir” diyen Ayetullah Musevi Erdebili, Devrim Muhafızlarının ve Besic’in lekelenmemesi için dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

     

    Tarih boyunca birçok güç ve iktidar sahibinin gelip geçtiğini ve onlardan geriye sadece isimleri kaldığını belirten Ayetullah Musevi Erdebili, “biz her zaman halkın yanında olmalı ve halka hizmet etmeye çalışmalıyız” dedi.

     

    1979 yılında gerçekleşen İslam Devrimi’nde çok etkin bir rol oynayan Ayetullah Musevi Erdebili, İmam Humeyni’nin sağlığı döneminde Yargı Gücü Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

     

    

    Makaleler

    Güncel