• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- El Fetih örgütü, Filistin Yasama Meclisi seçimlerinde Hamas’a karşı ortak bir seçim listesi hazırlanmasını istedi.




    YDH- El Fetih örgütü, Filistin Yasama Meclisi seçimlerinde Hamas’a karşı ortak bir seçim listesi hazırlanmasını istedi.

     

    El-Fetih Örgütü, Filistin Özerk Yönetimi’nden Hamas’ın seçimlerde galip gelmesi ihtimalini azaltacak ortak bir seçim listesi hazırlamasını istedi.

     

    El-Fetih Merkez Komitesi Üyelerinden Muhammed el-Medeni, bugün bir açıklama yaparak Filistinli milliyetçi siyasi gruplardan Filistin yasama Meclisi seçimlerinde Hamas’a karşı ortak bir ulusal cephe oluşturmalarını istedi.

     

    El-Fetih üyesi Muhammed el-Medeni, seçimlerde Hamas’ın yenilmesi için Filistinli tüm milliyetçi grupların bir ulusal ittifakta birleşmesi ve geniş kapsamlı bir seçim listesi oluşturması gerektiğini söyledi.

     

    Filistin Özerk Yönetimi’nin yasal görev süresi dolmuş olan Başkanı Mahmud Abbas, seçimlerin 24 Ocak’ta yapılması yönünde karar almış; ancak Filistin Seçim Kurulu, Hamas’ın Gazze’de Yüksek seçim Kurulu’nun faaliyetlerini engelleyeceğini hatırlatarak bu tarihte seçim yapılamayacağını belirtmişti.

     

    Öte yandan Filistinli direnişçilerin elinde üç yıldır esir olarak tutulan İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılması yönündeki esir takası çabalarının sürdüğü bildirilirken İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalom, esir değişimi çerçevesinde Hamas’la uzlaşmaya varılan ve İsrail’den serbest bırakılması istenen esir listesinde el-Fetih liderlerinden Mervan Bargusi ile Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadat’ın isimlerinin yer almadığını açıkladı.

     

    Şalom, ayrıca esir değişimi konusundaki her türlü anlaşmanın mutlaka İsrail parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğini ifade etti.

     

    

    Makaleler

    Güncel