• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran askeri yargısı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tutuklandıktan sonra Tahran’daki Kehrizek cezaevinde hayatını kaybeden üç kişinin ölümünden 12 personelin sorumlu olduğunu açıkladı.




    YDH- İran askeri yargısı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından tutuklandıktan sonra Tahran’daki Kehrizek cezaevinde hayatını kaybeden üç kişinin ölümünden 12 personelin sorumlu olduğunu açıkladı.

     

    5 ay aradan sonra 12 kişinin yargılandığı Kehrizek davasıyla ilgili yapılan açıklamada söz konusu cezaevinde hayatını kaybedenlerin menenjit hastalığından ölmediği de kesinleşmiş oldu.

     

    Mehr haber ajansının haberine göre İran askeri mahkemesi konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Kehrizek cezaevinde hayatını kaybeden üç kişinin menenjit hastalığından öldüğü yönündeki ilk açıklamaların adli tıp raporuyla reddedildiği ve bu kişilerin atılan dayak sonucu öldüğünün belirlendiği belirtildi.

     

    Kehrizek cezaevinin gerekli standartlara uygun olmadığının belirtildiği açıklamada cezaevi görevlilerinin tutuklulara yönelik kötü muamelesinin de şartların daha da ağırlaşmasına sebep olduğu ifade edildi.

     

    Söz konusu davayla ilgili olarak çeşitli düzeylerdeki 22 polis görevlisine suçlamalar yöneltildiğinin hatırlatıldığı açıklamada askeri yargının nihai olarak 12 kişinin sanık olduğuna hükmettiği bildirildi.

     

    Kehrizek cezaevinde hayatını kaybeden Muhsin Ruhulemini, Emir Cevadifer ve Muhammed Kamrani’nin öldürülmesini “taammüden cinayet” olarak niteleyen askeri yargı, söz konusu sanıkların isimlerinin haklarındaki hüküm kesinleştikten sonra açıklanacağını duyurdu.

     

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Kehrizek cezaevinde hayatını kaybeden kişilerin ajanlar tarafından öldürüldüğüne dair ellerinde kanıtlar olduğunu belirtmişti.

     

    Öte yandan Tebriz milletvekili ve Meclis Sağlık Komisyonu Üyesi Mesud Pizişkiyan, bir süre önce esrarengiz bir şekilde ölen Kehrizek Cezaevi doktoru Ramin Purendercani’nin zehirlenme sonucu öldüğüne dair adli tıptan şifahi bir açıklama yapıldığını belirterek meclisin adli tıbbın vereceği yazılı raporu beklediğini söyledi.

     

    Önceki gün ölümünün kırkıncı gününde dini törenle anılan Kehrizek Cezaevi Doktoru Ramin Purendercani’ye cezaevinde öldürülen kişilerin menenjit hastalığından öldüğüne ilişkin rapor vermesi için baskı yapıldığı iddia edilirken Purendercani’nin babası, oğluyla ölümünden bir saat önce telefonla konuştuğunu ve sağlığının iyi olduğunu söyledi.

     

    

    Makaleler

    Güncel