• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’ın Saddam rejiminin başlattığı 8 yıllık savaş sebebiyle Irak’tan 1 trilyon Dolar savaş tazminatı istediği bildirildi.




    YDH- İran’ın Saddam rejiminin başlattığı 8 yıllık savaş sebebiyle Irak’tan 1 trilyon Dolar savaş tazminatı istediği bildirildi.

     

    Mehr haber ajansına demeç veren İran Meclisi Dış İlişkiler ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Hüccetulislam Hüseyin İbrahimi, Birleşmiş Milletler kararı doğrultusunda İran’ın Irak’tan 1 trilyon Dolar savaş tazminatı talep ettiğini açıkladı.

     

    İran askerlerinin Irak’taki bir petrol kuyusunu ele geçirdiğine ilişkin haberlere ve bazı Iraklı yetkililerin bu haberleri teyit eden açıklamalarına tepki gösteren İran Meclisi Dış İlişkiler ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Hüccetulislam Hüseyin İbrahimi, ülkesinin Irak’la ilgili birçok konuyu görmezden geldiğini söyledi.

     

    İran’a karşı 8 yıl süren savaşı başlatan Irak’ın ülkesine savaş tazminatı olarak Birleşmiş Milletlerce belirlenen 1 Trilyon Dolar savaş tazminatını ödemesi gerektiğini belirten İbrahimi, “Biz şimdiye kadar bu tür meseleleri söz konusu etmedik ve doğal olarak hiçbir şekilde Irak’la bir tartışma içerisine girmeyeceğiz” dedi.

     

    Petrol kuyusu meselesiyle ilgili sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin bir soruyu da cevaplayan İbrahimi, “bu mesele kesinlikle diplomatik müzakereler yoluyla halledilecek, biz Irak’la ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz” diye konuştu.

     

    

    Makaleler

    Güncel