• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Pinhas Avivi, Azerbaycan’la olan ilişkilerinin stratejik nitelikte olduğunu söyledi.




    YDH- İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Pinhas Avivi, Azerbaycan’la olan ilişkilerinin stratejik nitelikte olduğunu söyledi.

     

    Resmi bir ziyaret için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Pinhas Avivi, Azerbaycan’la ilişkilerinin stratejik nitelikli olduğunu belirterek iki taraf arasındaki ticaret hacminin bu yıl içerisinde 4 milyar Doları geçtiğini söyledi.

     

    Azerbaycan’la İsrail arasındaki ticaret hacminin ulaştığı büyüklüğün iki tarafın ilişkileri geliştirme konusundaki ciddiyeti yansıttığını belirten Avivi, Bakü’ye geliş sebeplerinden birinin de Azerbaycan Dışişleri Bakanının İsrail’e yapacağı ziyaretin şartlarını oluşturmak olduğunu ifade etti.

     

    Azerbaycan Dışişleri Bakanının da yakında İsrail’i ziyaret edeceğini belirten Pinhas Avivi, bu ziyarette de İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in son Bakü ziyaretinde imzalanan dört anlaşmanın hayata geçirilmesine ilişkin esaslar üzerinde durulacağını kaydetti.

     

    Azerbaycan’ın dördüncü büyük ticari ortağı olan İsrail, petrol ihtiyacının önemli bir kısmını Azerbaycan’dan sağlıyor.