• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Aşura’ya siyasi gerginliklerin gölgesi altında giren İran’da bugün yapılan aşura merasimlerinde şiddet olaylarının yaşandığı bildirildi.




    YDH- Aşura’ya siyasi gerginliklerin gölgesi altında giren İran’da bugün yapılan aşura merasimlerinde şiddet olaylarının yaşandığı bildirildi.

     

    Hükümet yanlısı Fars haber ajansı, bugünkü aşura merasimleri sırasında yaşanan olayların “yabancı medyanın kışkırtması sonucu sokaklara çıkan Musevi yanlısı serserilerin kamu binalarına, bankalara ve şahsi araçlara saldırması” sebebiyle başladığını belirtirken, hükümet muhalifi internet siteleri, olayların bazı sivil giysili şahısların aşura törenlerine katılan “Yeşil Hareket” taraftarlarına saldırısı sonucu başladığını ifade etti.

     

    Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Genel Sekreteri Muhsin Rızai’ye yakınlığı ile bilinen Tabnak adlı internet sitesi, Tahran’ın merkezi caddelerine göstericilerle polis arasında çatışma çıktığını ve polisin sistem karşıtı sloganlar atan göstericileri dağıtmak için müdahalede bulunduğunu belirtti.

     

    Ayandenews internet sitesinin haberine göre ise bugün öğleden sonra Azadi ve İnkılab meydanları arasındaki metro hattının tamamen kapandığını ve polisin yoğun göz yaşartıcı gaz kullandığı bu bölgelerde caddelerdeki izdihamın arttığını duyurdu.

     

    BBC farsça servisinin kaynak gösterdiği “ceres” adlı rejim muhalifi bir internet sitesi bugünkü olaylarda dört kişinin öldüğünü iddia ederken, hükümet yanlısı Fars haber ajansı bugün yaşanan olaylarda ölen hiç kimsenin bulunmadığını belirtti.

     

    Dün gece de İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin ailesine ait Cemaran Hüseyniyesinde düzenlenen ve eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin bir konuşma yaptığı aşura töreni sivil giysili şahısların sopalı saldırısına uğramış ve Hatemi’nin konuşması engellenmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel