• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran’daki hükümet yanlısı çevrelerin “fitnenin liderleri” olarak niteledikleri Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi’nin tutuklanmasına yönelik tahrik kampanyaları devam ediyor.




    YDH- İran’daki hükümet yanlısı çevrelerin “fitnenin liderleri” olarak niteledikleri Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi’nin tutuklanmasına yönelik tahrik kampanyaları devam ediyor.

     

    Aşura merasimlerindeki olayların protesto edildiği bugünkü gösterilerden önce halkı Mir Hüseyin Musevi’nin çalışma ofisinin önünde toplanmaya çağıran hükümet yanlısı “Cevan” gazetesi, akşam saatlerinde internet sitesi aracılığıyla yayımladığı haberinde halkın Musevi’nin çalışma bürosunun önünde toplanmaya başladığını duyurdu.

     

    Mir Hüseyin Musevi’nin çalışma ofisinin adresini de vererek “halkın” Kuzey Karger (İşçi) Caddesi üzerindeki çalışma ofisini işgal eyleminin başladığını belirten Cevan gazetesi, “bu işgal eylemi, yargı Mir Hüseyin Musevi, Mehdi Kerrubi ve diğer fitne liderlerine müdahale edinceye kadar devam edecek” ifadesine yer verdi.

     

    Fars haber ajansı da aşura olaylarını protesto etmek için Kum’da düzenlenen gösteriler sırasında halkın Taklit mercilerinden Ayetullah Sanii’nin evinin önünde toplandığını ve “Burası kutsal Kum kenti, münafıkların yeri değil”, “bu ev zarar evidir yıkılması gerekir” şeklinde sloganlar attıklarını duyurdu.

     

    Hükümetin kontrolündeki resmi haber ajansı İrna ise Mir Hüseyin Musevi ve Mehdi Kerrubi’yi kastederek “Fitnenin liderleri Tahran’dan kaçtı” manşetiyle verdiği haberinde Musevi ve Kerrubi’nin “aşura günü yaşanan acı olaylardan sonra öfkeli halkın onların cezalandırılması yönündeki talepleri üzerine Tahran’dan ülkenin kuzeyine kaçtığını” belirtti ve “tanınan bu iki fitneci şu an Mazenderan’ın batısında bulunmaktadır. Ulaşan haberler şu an onların korkudan ne yapacaklarını bilemez halde olduklarını gösteriyor” ifadesini kullandı.

     

    Öte yandan İran’dan yayın yapan parsine adlı internet sitesi, Kum kentinde “Şehab Sakıb Şehadet Eylemcileri Tugayları” adlı bir örgütün kurulduğunu belirterek, örgütün yayımladığı kuruluş bildirisinde yargıya “fitne liderlerine” müdahale etmesi için 7 gün süre verdiklerini aksi taktirde düzenlenecek her “fitne eylemi”nin kendileri tarafından susturacağını belirttiğini duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel