• 01/03/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Hamas, Mısır’ın en büyük dini otoritesi olan el-Ezher’in Gazze sınırına çelik duvar inşasını onaylayan fetvasına tepki gösterdi.




    YDH- Hamas, Mısır’ın en büyük dini otoritesi olan el-Ezher’in Gazze sınırına çelik duvar inşasını onaylayan fetvasına tepki gösterdi.

     

    Mısır’ın en büyük dini otoritesi olarak kabul edilen el-Ezher’in Mısır yönetiminin abluka altındaki Filistinlilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları tünelleri kapatmak için Gazze sınırına çelik duvar inşa etmesini onaylayan fetvası konusunda bir bildiri yayımlayan Hamas, el-Ezher gibi dini bir kurumun Filistinlileri yavaş yavaş öldürmeyi amaçlayan böylesi bir kararı onaylamasının şaşkınlık verici olduğunu belirtti.

     

    İslami bir ülke olan Filistin’in düşman işgali altında olduğunun, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya bu işgalci düşman tarafından her gün saygısızlık yapıldığının ve el-Aksa’nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığının hatırlatıldığı bildiride el-Ezher’den Kahire’nin Gazze ablukasını onaylamak yerine Rafah sınır kapısının açılarak açlığa ve ölüme mahkum edilen masum Filistin halkına uygulanan ablukanın kaldırılması için fetva yayımlaması istendi.

     

    Gazze halkının İslam ümmetinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten ve bu halkın İslam’ın ve Mısır’ın onurunu korumak için daha önce emperyalistlere karşı kıyam ettiğini belirten Hamas, “Gazze halkı şimdi de Mısır halkıyla hükümetinden kendi yanlarında olmasını beklemektedir” ifadesine yer verdi.

     

    

    Makaleler

    Güncel