• 01/06/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail İstihbarat servisi Mossad’ın eski Başkanı Efraim Halevy, Filistin Özerk Yönetimi’nin ABD ve İsrail yardımı kesildiği an çökeceğini söyledi.




    YDH- İsrail İstihbarat servisi Mossad’ın eski Başkanı Efraim Halevy, Filistin Özerk Yönetimi’nin ABD ve İsrail yardımı kesildiği an çökeceğini söyledi.

     

    İsrail radyosuna özel bir demeç veren Mossad eski Başkanı Efraim Halevy, Filistin Özerk Yönetimi’nin Kudüs’te yeni Yahudi yerleşim merkezleri kurulmasını önlemeye yönelik adımlarına tepki gösterdi ve Filistin Özerk Yönetimi’ne yapılan yardımları keserek Özerk Yönetim’den ve Mahmud Abbas’tan kurtulmak gerektiğini söyledi.

     

    “Filistin Özerk Yönetimi boş silahla ateş ediyor, onlar hiçbir imkana sahip değil ve yalnızca ABD ve İsrail’den yardım talep ediyor, ABD ve İsrail yardımları kesildiği an Filistin Özerk Yönetimi çöker” diyen Halevy, bir “çıban başı” olarak nitelediği Mahmud Abbas’ın İsrail’e yönelik tehditlerine açıklama getirmesini istedi.

     

    Mossad eski Başkanı Efraim Halevy, Filistin Özerk Yönetimi başkanına artık ihtiyaç kalmadığını ve Abbas’tan kurtulmak gerektiğini belirterek “O ve yönetimi İsrail için bir çıban başı haline geldi, artık onun yerine başka biri üzerinde düşünmek gerekiyor” dedi.

     

    İsrail’in Hamas’la irtibat kanaalrı bulduğunu da iddia eden Halevy, “Hamas’la uzun bir süre önce temas kuruldu, peki neden bunu saklıyoruz? Biz Şalit konusunda ve diğer bazı konularda Hamas’la irtibat kurduk ve bu Özerk Yönetim’den çok daha iyi. O halde Özerk Yönetim’le de onun başkanıyla da irtibata son verilmelidir” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel