• 01/09/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve dini mercilerden Ayetullah Sanii ve Ayetullah Destgayb’a yönelik saldırılarda bulunan hükümet yanlısı gruplara bir uyarı da İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’den geldi.




    YDH- Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve dini mercilerden Ayetullah Sanii ve Ayetullah Destgayb’a yönelik saldırılarda bulunan hükümet yanlısı gruplara bir uyarı da İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei’den geldi.

     

    Bu sabah Kum kentinde ilmiye havzası öğrencilerine ve müderrislerine hitaben bir konuşma yapan İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, herhangi bir yasal yetkisi olmayanların başına buyruk davranmaktan kaçınması gerektiğini belirtti.

     

    Konuşmasında, “fitne ortamlarında”, işin zor, doğruyu yanlışı teşhis etmenin çetin olduğunu vurgulayan İslam İnkılabı Rehberi, İslam tarihinden örnekler vererek şöyle dedi: "Dönemin zor şartlarında İmam Ali’nin en yakın sahabesi olan Hz. Ammar bin Yasir, halkı aydınlatmaya çalışırken, Hz. Ali’nin düşmanlarıyla Peygamber’in düşmanları arasında, Hz. Ali’nin karşısında yer alan cephenin zahiren İslam iddiasında bulunmak ve Kur’an’dan ve Peygamber’den yana olduğunu söylemek dışında hiçbir fark olmadığını imanları zayıf olan kişilere anlatmaya çalıştı.”

     

    Gerek İslam İnkılabı’nın zafere ulaştığı dönemde gerekse İmam Humeyni'nin sağlığında, Amerika ve İngiltere ile diğer emperyalist güçlerin ve bölgedeki bunlara bağlı gerici rejimler ile ülke içindeki sapkın unsurların her zaman İmam Humeyni’ye ve İslam İnkılabı’na karşı birleştiğini belirten Ayetullah Hamenei, aynı çevrelerin şu anda da aynı şekilde hareket ettikleri söyledi.

     

    Seçim sonrasında yaşanan bunalım konusundaki tutumlara değinen İslam İnkılabı Rehberi sözlerini şöyle sürdürdü: “İran cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinden şimdiye kadar Amerika, İngiltere ve Siyonist medya nerede duruyor? Solcu olarak bilinen Tudeh örgütü taraftarlarının, Şahlık yanlılarının ve İmam Humeyni ile İnkılap karşıtlarından oluşan din karşıtı grupların saflarına bakın. İslam nizamı karşıtı bayrağın altında durmuyorlar mı? Öyleyse, saflar hiçbir şekilde değişmemiştir ve bu önemli bir göstergedir.”

     

    İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, coşkun dini gayretlerine rağmen gençlerin sorunlar karşısında sabırlı davrandıklarını ve böyle de olması gerektiğini belirterek, "ama sahnede bulunmaları gerektiği zaman da meydanları doldurmaktadırlar" dedi.

     

    Halkın, Aşura merasimlerine ve Hz. Hüseyin'e yapılan saygısızlıktan rencide olduğunu ve bundan dolayı da öfkeye kapılmasının doğal olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, ancak bu olayları gerekçe göstererek yapılan düşüncesiz hareketlerle düşmanın komplolarına yardımcı olunmaması gerektiği uyarısında bulundu.

     

    Düşmanların ülke içinde fitne çıkarmaya çalışan karmaşık planları olduğunu belirten İslam İnkılabı Rehberi, oluşan “bulanık havada” çok ihtiyatlı ve dikkatli olunması gerektiğini belirterek, ülkenin bütün yetkili kurumlarını, yaşanan son olaylara karşı kesin ve yasalara uygun şekilde hareket etmeye davet ederek, yetkili olmayanların ve yasal görevi oymayanların olaylara karışmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

     

    Kur’an’ın insanları itidale çağırdığını belirten İslam İnkılabı Rehberi, “Bazıları düşmanlık ve habislik yapıyor, bazıları da habislik yapanları destekliyor; ama bu olaylarda dikkat ve yeterli kavrayış gösterilmezse bu habisliklerden bizar olan masumlara da ciddi zararlar verilebilir. Bundan dolayı herkesin başına buyruk davranmaktan sakınması ve her şeyin yasal çerçevede yapılması gerekmektedir” dedi.

     

    Öte yandan İran’dan yayın yapan Ayandenews adlı internet sitesi, bazı aşırı çevrelerin bu hafta cuma imamlarını Ayetullah Sanii’yi hedef alan hutbeler verme yönünde tahrik ettiklerini; ancak İslam İnkılabı Rehberi’nin önlemi sayesinde ülkedeki tüm cuma imamlarına Ayatullah Sanii’yi hedef alan hutbeler vermemeleri konusunda tebligatta bulunulduğunu duyurdu.

     

    

    Makaleler

    Güncel