• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Nablus kenti yakınlarındaki Filistinlilere ait Tana köyünü tamamen yok ettiği bildirildi.




    YDH- İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Nablus kenti yakınlarındaki Filistinlilere ait Tana köyünü tamamen yok ettiği bildirildi.

     

    İran radyo televizyon kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansının Ramallah’tan bildirdiğine göre İsrail askerleri, Nablus yakınlarındaki 220 kişinin yaşadığı 35 haneli Tana köyündeki evlerin tamamını, bir okulu, hatta ahırları bile tamamen yıktı.

     

    İsrailli askeri yetkililerin, yıkılan Tana köyünün arazisinin İsrail ordusu için bir askeri eğitim alanı olarak kullanılmasının öngörüldüğünü açıkladığı bildirildi.

     

    Merkezi Haber Ajansı’na konuşan köy sakinlerinden Cemile Azavi adlı bir Filistinli, İsrail ordusuna bağlı buldozerlerin sabah erken saatlerinde yıkıma başladığını belirtirken, “Nablus Vaisi Cebrail el-Bekri, “Siyonist rejim, saldırgan politikalarını uygulamayı sürdürüyor. Onlar Filistinlilere ait tarım alanlarını yok etmek istiyorlar” dedi.

     

    Uluslar arası toplumun İsrail’le barış görüşmelerinin sürdürülmesi yönündeki çağrılarına da değinen Nablus Valisi “Biz uluslar arası topluma atalarımızın topraklarında kalmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyoruz” diye konuştu.

     

    Tana köyü sakinlerinden Meryem Cabir “Siyonistler, Filistinlilerin evlerini yok ediyorlar, ancak şunu bilmelidirler ki biz o evleri yeniden inşa edeceğiz” derken, yine köy sakinlerinden Ebu Ahmed, “Bu köy bize ait, biz bu topraklarda dünyaya geldik, babalarımız annelerimiz de burada doğdular. Biz doğduğumuz bu topraklardan hiçbir yere gitmeyeceğiz” diye konuştu.

     

    A Palestinian boy holds a board of a classroom on the rubble ...

     

    Palestinians are seen near their belongings after Israeli forces ...

     

    A Palestinian boy stands near his family's belongings after ...