• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında Mir Hüseyin Musevi’nin danışmanlığını yapan Dr. Ali Rıza Beheşti’nin tutukluluk süresinin uzatıldığı bildirildi.




    YDH- Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında Mir Hüseyin Musevi’nin danışmanlığını yapan Dr. Ali Rıza Beheşti’nin tutukluluk süresinin uzatıldığı bildirildi.

     

    İran’dan yayın yapan Tabnak adı internet sitesinin haberine göre Dr. Ali Rıza Beheşti’nin avukatı Abbas Şiri, müvekkilinin tutukluluk süresinin uzatıldığını açıkladı.

     

    Açıklamanın ardından Dr. Ali Rıza Beheşti’nin babası ve İran İslam Cumhuriyeti’nin ilk Yargı Gücü Başkanı Ayetullah Beheşti ile birlikte Halkın Mücahitleri örgütünün düzenlediği terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden ve İran’da “7 Tir Şehitleri” diye bilinen şehitlerin aileleri Ali Rıza Beheşti’nin serbest bırakılması için çağrıda bulundular.

     

    Dr. Beheşti’nin ikinci kez tutuklanmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen hiçbir gerekçe ileri sürülmeden tutukluluk halinin uzatılmasını protesto etmek amacıyla Ayetullah Beheşti’nin ve düzenlenen saldırıda onunla birlikte hayatlarını kaybeden kişilerin mezarlarını ziyaret eden “7 Tir Şehit Aileleri” Dr. Ali Rıza Beheşti serbest bırakılıncaya kadar her cuma günü bu eylemlerini sürdüreceklerini açıkladılar.

     

    “7 Tir Şehit Aileleri” daha sonra da Uzmanlar Meclisi Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani’yi ziyaret ederek geçtiğimiz hafta içerisinde cezaevinde kalp krizi geçiren Dr. Ali Rıza Beheşti’nin durumundan duydukları kaygıyı ilettiler.

     

    Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin ziyaret sırasında Dr. Ali Rıza Beheşti konusunda yapılan girişimlere değindiği ve bu konu üzerinde durulmasının önemine dikkat çektiği bildirildi.

     

    İran İslam Devrimi sırasında Devrimin Lideri İmam Humeyni’den sonra en etkili liderlerden biri olan Ayetullah Beheşti’nin oğlu olan Dr. Ali Rıza Beheşti, Aşura olaylarından bir gün sonra tutuklanmış; ailesi Dr. Beheşti’nin hala ne ile suçlandığına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmadığını açıklamıştı.

     

    Öte yandan seçim sonrasında İslam İnkılabı Rehberi’ne “baba” hitabını kullanarak son derece saygılı bir üslupla açık bir mektup yazan ve halka uygulanan şiddeti eleştiren ve bir süre önce de tutuklanan Keyhan gazetesinin eski yazarlarından Dr. Muhammed Nurizad’ın eşi de dün bir açıklama yaparak kocasının durumuyla ilgili olarak görüştüğü Başsavcı Muhsini Ejei’nin kendisine “kocanızın fikirleri dizginlenmedikçe durumunda bir değişiklik olmayacaktır” cevabını verdiğini söyledi.