• 02/01/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Aşura olaylarından sonra tutuklanan Mir Hüseyin Musevi’nin danışmanlarından Dr. Ali Rıza Beheşti’nin sağlık durumunun kaygı verici olduğu bildirildi.




    YDH- Aşura olaylarından sonra tutuklanan Mir Hüseyin Musevi’nin danışmanlarından Dr. Ali Rıza Beheşti’nin sağlık durumunun kaygı verici olduğu bildirildi.

     

    İran meclisindeki reformcu milletvekillerinin yayın organı olan parlemannews adlı internet sitesinin haberine göre Dr. Ali Rıza Beheşti’nin kız kardeşi Mahbube Sadat Beheşti, tüm taleplerine rağmen kardeşi ile görüştürülmediğini belirterek Dr. Ali Rıza Beheşti’nin sağlık durumundan kaygı duyduklarını açıkladı.

     

    Dr. Ali Rıza Beheşti ile görüştüğü yönündeki haberleri yalanlayan Bayan Beheşti, “Sayın savcıdan talep etmemize rağmen kardeşimle görüşemedim, sağlık durumundan endişe ediyorum” dedi.

     

    Kardeşinin yaklaşık 12 gün önce cezaevinde kalp krizi geçirdiğini hatırlatan ve kardeşiyle görüşme talebine henüz bir cevap alamadığını belirten Bayan Beheşti, Dr. Ali Rıza Beheşti’nin bir geçtiğimiz cumartesi günü eşiyle yaptığı telefon görüşmesine değinen Mahbube Sadat Beheşti, “ailesiyle telefon görüşmesinden kardeşimin geçirdiği kalp krizinden sonra birkaç defa tansiyonunun düştüğünü ve kendisine serum verildiğini öğrendim” dedi.

     

    Kardeşinin durumuyla ilgili olarak cezaevi doktoruyla yaptığı görüşmeye de değinen Bayan Beheşti, “kendisini tedavi eden doktorla cezaevi dışında görüştük, bize bu tansiyon düşmesinin tehlikeli olduğunu, bunun ilaç zehirlenmesinden kaynaklanabileceğini ve durumunun acil olduğunu söyledi” diye konuştu.

     

    Doktorun, Ali Rıza Beheşti’nin mutlaka cezaevi dışında tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerektiğini söylediğini belirten Bayan Beheşti, doktorun bu konuda verdiği raporu savcıya gönderdiklerini ve kardeşinin masraflarını kendi ailesinin karşılayacağı bir hastaneye nakledilmesi için başvurduklarını ancak bu konuda da henüz bir cevap alamadıklarını söyledi.