Duleymi’den Mehdi Ordusu’na suçlama

img
Duleymi’den Mehdi Ordusu’na suçlama YDH

SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nu




SAAF-Irak Uzlaşma Cephesi Lideri Adnan Duleymi Mukteda Sadr’a bağlı Mehdi Ordusu’nu Bağdat’taki Sünnileri öldürmekle suçladı.

 

"Mehdi Ordusu Sünni evlatlara yönelik silahlı eylemler düzenliyor" diyen Adnan ed-Duleymi, "Bunun rezil bir durum olduğunu; Olimpiyat Komitesinden 50 kişinin kaçırıldığını; kimliğinden dolayı Sünnilerin öldürüldüğünü; gün ortasında bankaların soyulduğunu; hükümetin de bu duruma müdahale etmediğini" ifade etti.

 

Açıklamalarında Bağdat’taki Sadr semtini hedef alan Irak Uzlaşma cephesi lideri Adnan Duleymi, "Şerrin tümü Sadr şehrinden geliyor. Aynı şekilde Hüseyniyye, Habibiyyeve Fuzeyliye bölgeleri! Bu bölgelerin çoğunluğu mezhepçi tutumlarıyla öne çıkıyor" dedi.

 

Irak hükümetinden Sadr şehrini cezalandırmasını isteyen Duleymi, Sadr şehrinin giriş ve çıkışlarının kapatılmasını; Irak ordusu ve çok uluslu gücün bu bölgelere barikatlar kurarak silahlı kimselerin şehrin merkezine geçmesini engellemesini istedi.

 

Öte yandan çatışmaların sürdüğü Irak’ta, ABD askerleri Irak halkının duvarlara astığı Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'a ait resimleri indirdiği bildirildi.

 

ABD güçleri “Yeni Bağdat” bölgesinde 721, 711, 709 ve 723 numaralı caddelere girerek halkın okullara, evlere ve sokaklara astıkları resimleri kaldırdı.

 

Bölge sakinlerine bu resimleri neden astıklarını ve bu işten kimin sorumlu olduğunu soran ABD askerleri resimleri indirdikten sonra bölgeyi terk etti.