• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İran Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı’nın “İran’ın nükleer silah yapma ihtimalinin” bulunduğuna ilişkin son raporunu “ısmarlama” diye niteledi.




    YDH- İran Düzenin Yararını Belirleme Kurulu Başkanı Ayetullah Haşimi Rafsancani, Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı’nın “İran’ın nükleer silah yapma ihtimalinin” bulunduğuna ilişkin son raporunu “ısmarlama” diye niteledi.

     

    Düzenin Yararını Belirleme Kurulu’nun bugünkü toplantısında bir konuşma yapan Ayetullah Ekber Haşimi Rafsancani, yaşanan iç siyasi gelişmelere ve ülkesinin nükleer programıyla ilgili yapılan uluslar arası baskılara değindi.

     

    Uluslar arası Atom Enerjisi Ajansı’nın yeni Başkanı Yukiya Amano’nun İran’ın nükleer silah yapma ihtimali bulunduğunu belirten ve Tahran’ı Ajans’la yeterli işbirliği yapmamakla suçlayan raporuna değinen Ayetullah Haşimi Rafsancani, “Son derece açıktır ki bu raporun bazı bölümleri ısmarlama nteliği taşımaktadır ve Ajans dışındaki çevrelerin etkisiyle yazılmıştır. Bu, bağımsız bir uluslar arası merkezi tutumu olamaz” dedi.

     

    Amerika’yı şantaja dayalı bir propaganda ve psikolojik savaş yürütmekle suçlayan Ayetullah Haşimi Rafsancani, uluslar arası alanda İran aleyhinde daha önce benzerine rastlanmayan bir konsensüs oluşmaya başladığına dikkat çekti; ancak ABD ve Batı’nın bu yöntemlerle herhangi bir sonuca ulaşamayacağın söyledi.

     

    Uluslar arası alanda ülkesine yöneltilen baskılardan dolayı içeriye de mesajlar veren Ayetullah Haşimi Rafsancani, içerideki tüm siyasi kesimlerin söylemlerine ve tutumlarına çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

     

    11 Şubat’taki devrim kutlamalarına yoğun bir katılım gösteren halkın verdiği mesajın iyi anlaşılması gerektiğini belirten Ayetullah Haşimi, 11 Şubat’ın ülkedeki birlik beraberliği güçlendirmek yönünde mesaj verdiğine dikkat çekti ve “dışlama, tasfiye ve hakaret ülke için tehlikeli bir zehirdir, herkesin bundan sakınması gerekmektedir” dedi.

     

    Dışarıdan gelen tehditlere karşı konulabilmesi için içeride birlik ve beraberliği güçlendirme yönünde adımlar atılması gerektiğini belirten Ayetullah Haşimi, “halkın birliğini ve güvenini sarsacak her türlü hareket, ülkenin iyiliğini isteyen herkes tarafından mahkum edilmelidir” diye konuştu.