• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, Filistinli direniş örgütlerinin liderlerini kabul ederek “Filistin bizim için siyasi bir taktik veya strateji değil, bir gönül ve iman meselesidir” dedi.




    YDH- İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, Filistinli direniş örgütlerinin liderlerini kabul ederek “Filistin bizim için siyasi bir taktik veya strateji değil, bir gönül ve iman meselesidir” dedi.

     

    “Vahdet Haftası” kutlamaları münasebetiyle Filistin direniş örgütlerinin liderlerini kabul edn İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, “Filistin ve Kudüs; direniş, cihat ve kararlılık meşalesiyle İslam ümmetinin kucağına geri dönecektir ve gasıp İsrail’in hezimetten ve yok oluştan başka bir yazgısı olmayacaktır” dedi.

     

    Filistin davasının güçlenmesindeki en temel etkenin Filistin ve Gazze halkının benzersiz direnişinin rol oynadığını belirten İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, “Gazze’de ve tüm Filistin’deki sonu gelmez baskılara ve musibetlere tahammül etmek, Allah’ın hidayeti ve yardımı olmadan mümkün olmazdı. ‘Tarihin en direnişçi halkı’ lakabı gerçekten Filistin halkına yakışan bir lakaptır” dedi.

     

    Filistin’deki direniş cephesinin küfür ve istikbar cephesi karşısında gün geçtikçe daha da güçlenmesinin somut göstergeleri olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, Birleşmiş Milletlerin İsrail’in Gazze’ye yönelik 22 gün süren saldırıları sırasında sergilediği tutumu ‘rezalet’ olarak niteledi ve Goldstone raporuna rağmen İsrailli liderlerin hala savaş suçlusu olarak yargılanmamasını sert bir şekilde eleştirdi.

     

    Arap ülkelerinin Filistin meselesini bir Arap meselesi olarak nitelemesine rağmen iş Filistin’e yardım etmeye gelince kılarını bile kıpırdatmadığını belirten Ayetullah Hamenei, Arap devletlerinin Filistinli kardeşlerini düşman ve onun destekçileri karşısında yalnız bırakmış olduğunun da tarihe bir kayıt olarak geçtiğini ifade etti.

     

    İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, Filistin meselesinin liberal demokrasi ve Batı açısından ciddi bir sınav olduğunu belirterek Filistin’in durumunun Batı’nın yüz yıldır demokrasi ve insan hakları iddialarının sorgulanmasına ve rüsva olmasına sebep olduğunu söyledi.

     

    Amerika’nın “Yeni Ortadoğu” adı altında söz konusu ettiği bölgesel plana işaret eden ve 60-70 yıl boyunca İsrail’e verdiği kayıtsız şartsız desteğin Amerika’nın isminin tarihe menfur bir şekilde geçmesine sebep olduğunu söyleyen Ayetullah Hamenei, yeni kurulacak Ortadoğu’nun İslami Ortadoğu olması gerektiğini ifade ederek “Filistin halkını savunmak insani ve İslami bir görevdir, İslam ülkelerinin bu konudaki görevi daha da ağırdır. Çünkü halklar uyanmıştır ve Filisitin’e daha fazla destek verilmesini beklemektedir” dedi.

     

    Filistin’in İran devleti ve halkı açısından bir inanç meselesi olduğunu belirten Ayetullah Hamenei, “Filistin meselesi bizim için ve bizim halkımız için bir taktik, hatta bir siyasi strateji meselesi değildir. Bir gönül ve iman meselesidir. Bu yüzden de İran halkı hem Kudüs gününde hem de kendinsin ve kendi ülkesinin yazgısıyla ilgili olan 11 Şubat’ta tüm ülke çapında meydanlara inmekte ve mazlum Filistin halkını savunma konusundaki gerçek duygularını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

     

    İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei ile yapılan görüşmeye Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, İslami Cihat Lideri ramazan Abdullah Şallah, Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi Genel Komutanlık Lideri Ahmed Cibril ve Filistinli diğer direniş örgütlerinin temsilcileri katıldı.