• 03/02/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Necef Cuma İmamı Şeyh Sadruddin Kabanci, İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’nin Irak’ta mezhebi vahdetin sağlanmasında önemli bir etkisinin olduğunu söyledi.




    YDH- Necef Cuma İmamı Şeyh Sadruddin Kabanci, İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’nin Irak’ta mezhebi vahdetin sağlanmasında önemli bir etkisinin olduğunu söyledi.

     

    İran’da yayımlanan Haber gazetesinin bildirdiğine göre Tahran’da yirmi üçüncüsü düzenlenen Vahdet Haftası’nda bir konuşma yapan Necef Cuma İmamı Sadruddin Kabanci, mezhebi vahdetin gerçekleştiğini belirtti.

     

    Irak’ta biri vahdet diğeri de tefrika olmak üzere iki eğilimin bulunduğunu belirten Kabanci, “Bugün Allah’ın yardımıyla geçen yedi yılda tüm kesimlerden İslam alimlerinin cesurca tutumları sayesinde Irak’ta vahdet gerçekleşmiştir ve artık bu vahdetin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi yolunda ilerlenmektedir” dedi.

     

    İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin İslam dünyasındaki vahdet düşüncesinin mimarı olduğunu belirten Kabanci, “İmam Humeyni’nin hak halefi Ayetullah Hamenei, Irak’ta vahdet ruhunun ihyasını sağlamıştır” diye konuştu.

     

    Irak’ta Şiiler ve Sünniler arasındaki vahdetin gerçekleştirilmesinde temel dayanağın Kur’an ve peygamberin sünneti olduğunu belirten Kabanci, “vahdetin sağlanmasındaki diğer önemli etkenlerden biri de Ayetullah Sistani’dir. Irak’a dışarıdan giren teröristlerin döktüğü onca kana rağmen, Ayetullah Sistani Irak’ı vahdet istikametine yönlendirmiştir” diye konuştu.

     

    Necef Cuma İmamı Sadruddin Kabanci ayrıca Irak’ta 7 Mart’ta yapılacak olan parlamento seçimlerine de değinerek “Biz Irak’ta geçen 6 sene içerisinde 6 seçim yaptık, bu da toplumda vahdetin sağlandığının önemli bir göstergesidir” dedi.