• 03/08/10 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, üyesi olduğu el-Irakiye ittifakının seçimlerde büyük bir zafer kazandığını iddia ederek İyad Allavi’nin başbakan adayı olduğunu söyledi.




    YDH- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, üyesi olduğu el-Irakiye ittifakının seçimlerde büyük bir zafer kazandığını iddia ederek İyad Allavi’nin başbakan adayı olduğunu söyledi.

     

    El-Cezire televizyonuna demeç evren Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve el-Irakiye İttifakı milletvekili adayı Tarık Haşimi, seçim sonuçlarıyla ilgili tahminde bulunmak için erken olduğunu söylemekle birlikte el-Irakiye İttifakı’nın birincilik için büyük bir fırsat yakaladığını belirtti.

     

    Seçimler sırasında yaşanan terörist saldırılar konusunda hükümeti suçlayan Tarık Haşimi, el-Irakiye ittifakının desteklendiği bölgelerin terörist saldırıların hedefi olduğunu öne sürdü.

     

    Tüm uluslar arası gözlemcilerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdiği yönünde görüş bildirdiği seçimlerle ilgili olarak geniş çaplı hileler yapıldığı yönünde ciddi endişelerinin bulunduğunu belirten Haşimi, “Seçimlerde hile yapıldığı yönünde ciddi endişelerimiz var. Muhtelif bölgelerdeki seçim gözlemcilerimizden birçok bölgede tarihi bir zafer kazandığımız bilgisini aldık. El-Irakiye listesi birçok bölgede birinci durumda. Bundan dolayı biz açıklanacak seçim sonuçlarıyla ilgili olarak ciddi endişeler taşıyoruz” dedi.

     

    Seçim sonrasında cumhurbaşkanlığına talip olduğunu da gizlemeyen Tarık Haşimi, “Irak bir Arap ülkesidir ve onun yeniden Arap dünyasının kucağına dönmesi için cumhurbaşkanı da Arap olmalıdır. Celal Talabani, hatıralarını yazmak için Irak cumhurbaşkanlığını bırakmalıdır” dedi.

     

    Kurulacak hükümetle ilgili olarak herhangi bir ittifakla koalisyon yapma konusunda hiçbir kırmızıçizgilerinin bulunmadığını belirten Haşimi, “önümüzde birçok seçenek var, Irak’ta değişim ve reformu kabul eden herkesle koalisyon yapabiliriz” diye konuştu.

     

    Irak Ulusal İttifakı’nı, kendilerine Başbakan Maliki’nin Hukuk Devleti İttifakı’ndan daha yakın gördüklerini belirten Tarık Haşimi, başbakan adaylarının da İyad Allavi olduğunu söyledi.